• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ona je “Poslovna žena godine"

Izvor MONDO/Tanjug

Nagrada "Poslovna žena godine" pripala je osnivaču kompanije "Farma Logist" Lovorki Nikolić, dok je poslovni čovek godine direktor "Transportšpeda" Branislav Baćović.

Privredna komora Beograda večeras je 30. put dodelila godišnje nagrade "Beogradski pobednik" i Plakete za ostvarene rezultate u 2014. godini.

Takođe, godišnja nagrada za životno delo pripala je dekanu Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Branku Kovačeviću.

Nagrade su uručene na svečanosti u Skupštini grada, u prisustvu gradonačelnika Siniše Malog i potredsednice vlade i ministarke građevinarstva, saobrahaja i infrastrukture Zorane Mihajlović.

Čestitajući najboljima, Mihajlović je poručila da je cilj Vlade Srbije da popravi uslove poslovanja i obezbedi više mogućnosti da se u Srbiji radi i gradi.

Potpredsednica vlade, koja je zajedno sa predsednikom Privredne komore Beograda Milivojem Miletićem, uručila nagrade Kovačeviću, Nikolić i Baćoviću, rekla je da je cilj vlade i da mladi ljudi ostanu u Srbiji.

"U biznisu su važni poslovni uspeh i profit, ali i društvena odgovornost. Čestitam dobitnicima nagrada na uspehu i borbi u kojoj su pomerili granice i pokazali dokle sve možemo da idemo", naglasila je ona.

Mali je naveo da su nagrađeni pokazali da može da se uspe i u ovim kriznim vremenima i da treba da im damo podstrek da budu još bolji.


Poslovna žena godine Lovorka Nikolić je rekla da joj je posebna čast što joj je nagradu uručila potpredsednica vlade Mihajlović, dodajući da ima puno žena u Srbiji koje zaslužuju to priznanje.

Nagrađeni Baćović je rekao da su privrednici poput atletičara jer se bore sa svojim rezultatima, odnosno štopericom, i dodao da je cilj svakog privrednika da zaposli nove radnike i bude koristan za društvo.

Kovačević je naglasio da su nagrađeni pokazali da može da se uspe uprkos svemu što nas je zadesilo u prethodnom periodu - ratovi, loša privatizacija... i da treba posebnu pažnju posvetiti ekonomiji znanja i intelektualnom kapitalu.

V.d. generalnog direktora beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević se u ime svih šest nagrađenih preduzeća, zahvalio na priznanju, navodeći da je Aerodrom pokrenuo snažan investicioni ciklus vredan oko 20 miliona evra koji će omogućiti povećanje kvaliteta i kapaciteta usluga, kao i da će biti angažovane domaće građevinske firme.

Inače, beogradski aerodrom je u 2014. godini imao veći profit nego svi aerodromi u regionu zajedno i zabeležio rast putnika od 31 odsto u prošloj godini, čime se pozicionirao na prvo mesto među 100 najvećih aerodroma u Evropi.

Uručeno je ukupno 15 nagrada, a "Beogradskog pobednika" za ostvarene rezultate u poslovanju je dobilo šest kompanija, dve međunarodne organizacije i tri pojedinca.

Nagrade su dobila preduzeća "Aerodrom Nikola Tesla" u Beogradu, "IVA - 28", "Mikroelektronika", "Elita-kop", "Institut Mihajlo Pupin" i "Alumil Yu Industry".

"Beogradskog pobednika" za posebne zasluge za razvoj, unapređenje i međunarodnu saradnju dobili su USAID za projekat "Za bolje uslove poslovanja" i Nemačka organizacija za privrednu saradnju GIZ.

Plakete su dodeljene Matematičkoj gimnaziji u Beogradu, Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije, firmi "Visan" i preduzeću "Galenika fito farmacija".

Privredna komora Beograda tradicionalno dodeljuje nagrade "Beogradski pobednik" i Plakete najboljim kompanijama i pojedincimaa za nadprosečne rezultate u privređivanju, razvoju i doprinosu uspešnosti beogradske i srpske privrede.



Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image