• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kineze interesuje naša energetika i poljoprivreda

Izvor Tanjug

Srbiji potrebno da obnovi industrijsku proizvodnju ali može mnogo i da ponudi svojim partnerima iz Kine, kaže predsednik Republike Tomislav Nikolić.

Nikolić se sastao danas sa delegacijom kineske korporacije Sinomach i poručio da je Srbija potpuno otvorena za saradnju sa kineskim kompanijama.

Predsednik korporacije Ren Hongbin odgovorio je da je firma koju vodi zainteresovana za saradnju, pre svega na polju energetike, poljoprivrede i prehrambene industrije.

U saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika navedeno je da je Nikolić razgovarao sa delegacijom kineske korporacije Sinomach, koja sa 130.000 zaposlenih širom sveta zauzima 278. mesto najvećih svetskih industrijskih korporacija.

Prema rečima Nikolića, značajna je i mogućnost da kineske kompanije deo svojih proizvoda iz Srbije plasiraju za celu Evropu.

Predsednik Republike je dodao da su kineske firme dokazale koliko su brze i efikasne i da je ubeđen da bi proširenjem saradnje profitirali i Srbija i njeni kineski partneri, stoji u saopštenju.

Predsednik korporacije Sinomach, čija kćerka-firma China Machinery Engineering Corporation trenutno dovršava radove na prvoj fazi revitalizacije Termoelektrane Kostolac, Hongbin se zahvalio predsedniku Nikoliću na ličnoj podršci i istakao da je korporacija kojom rukovodi zainteresovana za dalju saradnju sa Srbijom, pre svega na polju energetike, poljoprivrede i prehrambene industrije.

On je dodao da Sinomach može značajno da doprinese razvoju srpske industrije i izrazio spremnost da se u saradnji sa našim državnim organima pokrene jedan broj projekata koji bi bili veoma značajni za obe strane.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image