• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Investitori dolaze, GTC gotov u septembru

Izvor Tanjug

Vraća se interesovanje investitora za srpsku prestonicu, a prva zgrada poslovnog kompleksa GTC Srbija na Novom Beogradu, zvanično će biti otvorena u septembru, kaže gradonačelnik Siniša Mali.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručio je danas da se vraća interesovanje investitora da ulažu u srpsku prestonicu, u kojoj je formirana bolja investiciona klima.

Mali je novinarima nakon obilaska završnih radova na izgradnji poslovnog kompleksa "GTC Fortyone (41)", rekao da će u okviru kompleksa biti izgrađeno 30.000 kvadrata, koji će se graditi u tri faze.

Kamen temeljac za prvu zgradu je, podsetio je Mali, postavljen pre 10 meseci, a već u septembru će krenuti druga faza radova.

Folić: Najveće gradilište u gradu

Glavni gradski urbanista Milutin Folić rekao je da je u celom poslovnom kompleksu predviđeno ukupno 40.000 kvadrata sa podzemnim etažom, što ga čini trenutno jednim od najvećih gradilišta u gradu. Folić je naveo i da je otvoreno gradilište za "Societe Generale" banku, da se završava hotel Meriot, da Ikea priprema da krene sa radovima na jesen... Pored toga, dodao je, završavaju se veliki infrastrukturni projekti poput obilaznice, a radi se i na planovima u vezi sa spoljnim magistralnim prstenom. "Izvode se radovi koji se nalaze na strani prema Pančevu, od Zrenjaninske petlje do petlje koja će biti kod nove luke Beograd na pančevačkoj strani", objasnio je Folić.

"Ovo je prvi poslovni objekat koji je veći od 5.000 kvadrata i koji je izgrađen u Beogradu u poslednjih pet godina, što je važno jer pokazuje da se vraća zainteresovanost investitora da dođu", rekao je Mali.

On je dodao da je 80 odsto zgrade već izdato kompanijama koje ili posluju u Srbiji ili su tek došle i dolaze u Srbiju, što govori da su Beograd i srpska vlada na dobrom putu da istraju na reformama i pravljenju bolje investicione klime i okruženja u celoj zemlji, kako bi još više investitora došlo.

Investicije, poput investicije GTC-a, dodao je Mali, ukazuju da su Beograd i Srbija na dobrom putu.

"Videćemo se u septembru na otvaranju ove zgrade", rekao je Mali i podsetio da je u junu, za samo dva dana, izdata građevinska dozvola za švedsku kompaniju Ikea.

U Beogradu se, dodao je, očekuju veliki poduhvati poput izgradnje "Beograda na vodi" što bi trebalo da počne u septembru, a navedene investicije "menjaju grad i daju mu moderan i kvalitetan izgled, dok se istovremeno zadržavaju tradicionalni elementi po kojima je Beograd prepoznatljiv".

Mali je rekao da je na projektu izgradnje zgrade GTC radila građevinska kompanija Gradina, koja je za deset meseci završila 10.000 kvadrata, što pokazuje da Srbija ima jaku građevinsku industriju, sa dobrim radnicima, kvalitetom i znanjem da u kratkom roku odgovore zahtevima stranih investitora.

Direktor GTC Srbija, Peđa Petronijević, naveo je da prva faza izgradnje poslovnog kompleksa "GTC Fortyone" podrazumeva 10.000 kvadrata iznad zemlje i 5.000 ispod.

Prema Petronijevićevim rečima, prvi klijenti će u zgradu biti useljeni za dve do tri sedmice, a u septembru će početi izgradnja druge zgrade od dodatnih 10.000 kvadrata poslovnog prostora. Inače, istakao je, poslovni kompleks u bloku 41 je četvrti poslovni projekat GTC-a u Srbiji.

"Fortyone" je kompleks koji ce činiti tri objekta ukupne površine od 30.000 kvadrata sa oko 500 rezervisanih parking mesta, a gradi se u tri faze.

Zainteresovanost zakupaca za drugu fazu objekta je velika i GTC očekuje da će i taj objekat takođe biti popunjen pre otvaranja sledeće godine s obzirom da je finalizacija pregovora za više od 3.000 kvadrata u toku.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

62

Da još malo zaposle partijaca

62

Kako da ne,biće to "fabrika",samo što li se čekali 10 meseci

joca

Jel to neku veliku fabriku otvaraju?

special image