• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi i Mađari zadovoljni, biće pruge do Beograda

Izvor SRNA

Trilateralni dogovori Kine, Srbije i Mađarske o modernizaciji pruge Beograd - Budimpešta dobro napreduju, a do 15. avgusta očekuje se finansijska ponuda Kine za taj projekat, javili su mađarski mediji.

Ministar spoljnih poslova Mađarske, Peter Sijarto, rekao je nakon sastanka tripartitne radne grupe u Budimpešti, da bi finansijski uslovi koji se očekuju od Kine trebalo da budu povoljniji od standardnih na tržištu, prenosi portal "Mađarska danas".

Sijarto je najavio da bi međuvladini i finansijski ugovori između Mađarske i Kine trebalo da budu potpisani do 31. oktobra.

Mađarski mediji prenosi i izjavu državnog sekretara u srpskom Ministarstvu saobraćaja i infrastrukture Dejana Trifunovića da saradnja tri strane ide "veoma dobro" i da će ove godine početi radovi na dionici pruge kroz Srbiju, koja je duga 184 kilometra. Ta dionica će se raditi iz ranije dogovorenog ruskog kredita.

Prema rečima kineskog predstavnika u radnoj grupi Vanga Šijataoa, razgovori u Budimpešti, održani protekle sedmice, bili su plodni, a naredna sednica biće održana u Pekingu.

Radovi na pruzi za brzine od 200 kilometara na sat trebalo bi da budu završeni u roku od dvije godine, a predviđena je izgradnja još jednog kolosijeka, pored postojećeg.

Dužina pruge između Beograda i Budimpešte je 350 kilometara, od čega 184 kilometra na teritoriji Srbije i 166 na teritoriji Mađarske.

Iz Ministarstva saobraćaja i infrastrukture Srbije pre nekoliko dana rečeno da je moguće da radovi na modernizaciji te pruge u Srbiji počnu do kraja ove godine.

Tagovi

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoro iz Srbiju

Dali je Francuska cekala da EU prouci projekat za svoj voz TZV i prugu ? Sto se nas tice, u EU ce se uvek naci neka b*dala da nam nesto zabrani , a nasi vlastodrsci ce samo da metanisu.

neki frajer

Niko se ne pita da li ima dovoljno putnika na toj relaciji i da li ce moći da priušte kartu za brzi voz.Postavlja se pitanje samo od koga ćemo uzeti kredit,drugim rečima čija smo mi interesna zona.

Kolonijalizam i kleptokratija

Na kraju ce samo Kinezi biti zadovoljni.

special image