• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati FAD ponovo ide na doboš

Izvor Beta

Stečajna uprava Fabrike automobilskih delova (FAD) u Gornjem Milanovcu oglasila je novu aukcijsku prodaju po početnoj ceni od 750 miliona dinara koja će se održati 21. avgusta.

Dosadašnji vlasnik FAD-a, koji je jedini proizvođač spona i zglobova za sve vrste motornih vozila na Balkanu, bio je Dejan Babić (47) koji je nedavno uhapšen.

Kako je agenciji Beta izjavio predsednik Udruženja malih akcionara i predsednik Nezavisnog sindikata Miroslav Miletić, prvi put je FAD prodat za 1.500.000 evra, što je ispod svake realne cene.

"Mali akcionari i dalje strepe za svoja vlasnička prava koja su od privatizacije 2006. godine potpuno ignorisana zbog čega je podneta i krivična prijava protiv vlasnika Babića", rekao je Miletić.

Nova prodaja FAD-a oglašena je posle nepun mesec od hapšenja Babića i još pet osoba, zbog, kako je saopšteno "zloupotrebe ovlašćenja u privredi, utaju poreza i pričinjenu štetu fabrici od 18 miliona evra".

Akcionari su istražnim organima predočili da je oko 20 miliona evra FAD-a prebačeno u inostranstvo a da je ova firma dosadašnjem vlasniku, kao kapital, poslužila da kupi drugu fabriku. ;

Oni tvrde da je bez znanja akcionara FAD upisan kao žirant za kupovinu fabrike "Toza Marković" u Kikindi čime je kod banaka neopravdano zadužen iako ima programe i tržište.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image