• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povećanje plata i penzija, ali delimično

Izvor Beta

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da očekuje da će do kraja godine biti stvoreni uslovi za delimično povećanje plata i penzija.

 Do kraja godine delimično povećanje plata i penzija Izvor: MONDO, Petar Stojanović
Izvor: MONDO, Petar Stojanović


"Kad se krenulo u fiskalnu konsolidaciju, deo penzija smanjen je za 5,8 ili šest odsto, a plate oko 10 odsto i uštedeli smo značajan deo. Sad mislimo da moramo da ponudimo građanima neku vrstu nagrade", rekao je Vujović za Radio televiziju Srbije.

On je kazao da korekcija plata i penzija neće značiti vraćanje odmah "na isto" i da će se više o povećanju znati kada se završe razgovori sa delegacijom MMF-a koja dolazi u Beograd 20. avgusta i ostaje do 2. septembra.


"Moći ćemo delimično da izvršimo korekciju, ali sigurno ne vraćanje odmah na onaj nivo koji je bio pre. Ali, svetlo na kraju tunela je vrlo važno u ovom trenutku", rekao je Vujović.

On je istakao da je program koji je prošle godine dogovoren sa MMF u oktobru, a objavljen u novembru, napravljen zbog toga da bi se stvorio osnov za povećanje plate i penzija, odnosno da one budu povećane na iznose veće nego pre smanjenja.

"Treba da su se stvorili uslovi da možemo delimično da izvršimo korekciju. Na kraju (posete) misije MMF-a ćemo to znati preciznije", naveo je on.

Komentari 53

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

selo

zivotni vek je kraci ,a penzije dalje ,posla u fabrikama nema plate male.Dece jos manje ,sahrana koliko hoces pa vidi sta ti je lakse umreti ili radati.Deciji dodatak na troje 7700hiljada toliko mu kosta polovina knjiga za peti raz.a za drugo nemas.a plata 200e.ako neko kupuje sve za kucu od hrane ,odece itd.to je dosta vero vatno.zakon su pravila roditelji cija su mu deca lopovi krminalci,itd.bolje ne mastajte o boljem jer posla ima van grada koliko ti dusa hoce .toliko je sela zaraslo pusto ,zasucite rukave isecite nokte imace te i vise i mirnije zivote.

Serbia forever

Povecanje plata i penzija, ali sutra!

g.g.

Posle izbora bice oni delimicno u vlasti i na polozajima.Zar njih da biramo da nam rasprodaju i privatnu imovinu safa kad.rasprodaju nerasprodato kako bi zadrzali sopstvene pozicije u evropskim kancelarijama kao neki petooktobarci.

special image