• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ako cena ne bude dobra, Telekom ostaje državni"

Izvor MONDO/Tanjug

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da se Telekom Srbije neće prodati i da će ostati u državnom vlasništvu ako ponuđena cena ne bude zadovoljavajuća.

  On je rekao da postoji "plan B", da se "neće ići ispod crvene linije", kao i da postoji interesovanje investicionih fondova i velikih telekomunikacionih kompanija, ali da je sada teško reći šta će na kraju tog procesa biti.

"Ukoliko ne dobijemo cenu koju očekujemo, nećemo ga prodavati samo da bismo rekli da smo završili privatizaciju i on će ostati u državnom vlasništvu ako ta cena ne bude zadovoljavajuća", kazao je ministar Ljajić za RTV Pink.

Kako je kazao, ako se ta kompanija ne proda, postoji "plan B", odnosno Telekom će morati da se reorganizuje, da se organizuje profesionalni menadžment, da država opredeli sredstva, i da se uloži u razvoj da bi mogao da izdrži konkurenciju.

On je kazao da na malim tržištima, kao što je naše nije lako izdržati konkurenciju posebno ako se imaju u vidu ulaganja.

"Nas je puno koštao tender 2011. koji nije realizovan, tad smo imali klauzulu i više se razmisljalo o prodaji, a ne i o konkurenciji. Imamo plan B ako se ne proda, i Telekom mora stati na jače noge da bi izdržao konkurenciju", ocenio je Ljajić.

On je naveo da će 3. avgusta biti raspisan javni poziv za privatizaciju i da se u taj proces ozbiljno ušlo budući da je to je već treća faza, a blizu je finalna faza kada je u pitanju prodaja tog preduzeća.
Paralelno sa tim se, kako je kazao završavaju tehničke stvari i formalna procedura dok proces ne dođe do kraja.

"Razgovaramo sa potencijalnim investitorima i kupcima. Postoji intresovanje i ljudi dolaze, videćemo šta će od toga da bude... Ima interesovanja i investicionih fondova i velikih telekomunikacionih kompanija, a šta će na kraju tog procesa biti teško je u ovom momentu reći", rekao je Ljaljić.

Kako je kazao "neće se ići ispod crvene linije", i dobro bi bilo da se Telekom proda da bi mogao da izdrži konkurenciju, da bi se dalje razvijao i bio regionalni lider sa dodatnim ulaganjem u razvoj.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nevenka Mitreski

Telekom je bio i ostace drzavni tako treba da bude drzavno. Nek je srecno!

Ironhide

da li uopste razmatraju prodaju takve firme, samo jaka kontrola ako je to moguće u Srbiji.

special image