• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odobreno: Hemofarm može da kupi Ivančić i sinovi

Izvor MONDO/Tanjug

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je vršačkoj kompaniji Hemofarm da preuzme preduzeće za proizvodnju i promet farmaceutskih preparata Ivančić i sinovi.

Hemofarmu se odobrava, kako je navedeno u obrazloženju Komisije, u skraćenom postupku koncentracija koja nastaje kupovinom celokupne imovine i preuzimanjem prava intelektualne svojine Ivančić i sinova.

 "Komisija je utvrdila da je rec o koncentraciji koja neće znacajnije uticati na promenu tržišne strukture i na konkurenciju u Srbiji", navodi se u odluci Komisije.

Preuzimanjem kontrole nad poslovanjem Ivančić i sinovi, Hemofarm će, kako je navedeno, neznatno, odnosno minimalno povećati tržišno učešće na relevantnom tržištu.

Komisija je zaključila da se poslovanje učesnika u koncentraciji preklapa na tržištima proizvodnje samo četiri leka i da je preklapanje poslovanja u tim slučajevima zanemarljivo. "Zbog toga komisija smatra da će i koncentracija imati zanemarljiv uticaj na konkurenciju, koji bi se prvenstveno ogledao u promeni distributivne mreže učesnika u koncentraciji", istaknuto je.

Hemofarm posluje na tržištu kao deo nemačke grupacije Štada (Sstada) i smatra se vodećom farmaceutskom kompanijom u Srbiji i Zapadnom Balkanu.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image