• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za "Nikolu Teslu" još 21 milion evra

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Aleksandar Vučić obišao je danas renovirani terminal 1 na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", i najavio da će do septrembra 2016. godine biti uloženo 21 miliona evra za rekonstrukciju i poboljšanje kapaciteta.

Novac će biti uložen iz sredstava aerodroma za rekonstrukciju i poboljšanje kapaciteta

Vučić je rekao da su i aerodrom i nacionalna avio kompanija Er Srbija profitabilne kompanije, koje će biti spremne za direktne letove za SAD u narednih nekoliko meseci.

On je novinarima rekao da je Vlada veoma zadovoljna poslovnim rezultatima koje postižu aerodrom Nikola Tesla i nacionalna avio kompanija, i naveo podatak da je aerodrom 1. avgusta oborio rekord, a Er Srbija u trećoj nedelji jula imala najbolju sedmicu, te da je popunjenost kabina 93 odsto.

"Naša namera je da upotpunjujemo i poboljšavamo kapacitete, a dobrom međusobnom saradnjom mogu da napreduju obe kompanije", rekao je Vučić i izrazio zahvalnost Etihadu što je Er Srbiji omogućio dobru mrežu, transferne mogućnosti i znanje.

Prema njegovim rečima, vlada je ove godine od aerodroma prihodovala 13 miliona, a očekujemo se i dividenta od više od nekoliko stotina miliona evra u septembru.

Vučić je rekao da se od Er Srbije očekuje da i ova godine bude profitabilna, navodeći da ove godine kompanija ima sedam odsto više putnika nego prošle godine, a da je popunjenost kapaciteta veća nego ikada.

Premijer je napomenuo da će aerodrom i Er Srbija zajednički raditi da se ispune svi tehnički uslovi, posebno u vezi sa transferom prtljaga, za letove iz Beograda za SAD, odnosno Njujork.

Kako je rekao, za SAD će verovatno leteti avion A330 koji će biti kupljen na lizing, a koštaće 500.000 dolara na mesečnom nivou.

Vučić je razgovarao i sa rukovodstvom aerodroma, a sastanku su prisustvovali i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, generalni direktor Er Srbije Dane Kondić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dzon smith

lizing je slicniji iznajmljivanju nego kupovini. sve svjetske kompanije uzimaju avione na lizing dok se linija ne "ustabili" a onda ipak kupe avion jer se tako ostvaruje profit koji je u slucaju lizinga minimalan. druga stvar mi nije jasna: kako se licitira s tim milionima evra u zemlji u kojoj se informativne kuce, televizije, radio stanice ne mogu prodati ni za par hiljada evra? naravno da treba stvari i odrzavati i renovirati i prosirivati ali kakve veze ima drzava s tim. ako aerodrom dobro radi onda mora biti u stanju da pokriva i te troskove.

SrbIN

Gle ministarku!

Petar

Uskoro prilika za direktan let za amere a ovi sto galame , treba paliti iz ove zemlje , evo vam direktan let uskoro . Podrska plemenu Navaro ,.

special image