• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Država prodaje "Dnevnik" upola cene

Izvor MONDO/Beta

Agencija za privatizaciju objavila je novi poziv za prikupljanje ponuda za kupovinu novosadske medijske kuće "Dnevnik a.d." po početnoj ceni od gotovo 3,7 miliona evra.

Na prodaju je ponuđeno 98,9 odsto akcija "Dnevnika" po ceni od 3.698.506 evra.

Od toga je 48,6 odsto u vlasništvu Vojvodine, 48,4 odsto u vlasništvu Republike Srbije, a vlasnik 1,9 odsto akcija je Grad Novi Sad.

Rok za podnošenje zahteva za otkup prodajne dokumentacije je 17. avgust, a prijave za učešće u nadmetanju moguće je dostaviti do 16. septembra. Otvaranje ponuda biće 17. septembra.

Postupak prodaje kapitala te medijske kuće proglašen je neuspešnim 3. avgusta jer nije dostavljena nijedna ponuda.

Prvobitna početna cena za ponuđeni kapital "Dnevnika" bila je 7,4 miliona evra.

Prodaja "Dnevnika" oglašena je 29. juna, zajedno sa još 37 medija u Srbiji gde država ima vlasnički udeo. Krajnji rok za privatizaciju medija u državnom vlasništvu je 31. oktobar 2015. godine, a ako do tada ne dobiju nove vlasnike biće privatizovani podelom akcija zaposlenima bez naknade.

PRIVATIZOVANA SAMO TRI LOKALNA MEDIJA

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je da su bile neuspešne prodaje javnih informativnih preduzeća Radio Bačka, Radio Medveđa i Radio-televizije Mlava iz Petrovca zbog toga što nije stigla nijedna ponuda.

Prethodnih dana zbog nepostojanja interesovanja nisu uspeli ni prvi javni pozivi za prodaju još nekoliko lokalnih medija - Radio Suobtice, Radio Požarevca, RTV Šapca, Niške televizije, Radio Valjeva, Radio Sečnja, Radio Petrovca, Ivanjičkog radija, RTV Jagodine, RTV Reč radnika iz Aleksinca i novinske agencije Tanjug.

Za beogradsku televiziju Studio B stigla je jedna ponuda, čije će javno otvaranje biti obavljeno narednih dana.

Od 72 medija u kojima država i lokalne samouprave imaju vlasništvo do sada su prodata samo tri lokalna medija - RTV Trstenik, RTV Pančevo i Televizija Apolo iz Novog Sada.

Javne licitacije medija počele su 6. avgusta, a po novim propisima oni treba da budu privatizovani do kraja oktobra ove godine. Ako do tada ne dobiju novog vlasnika njihove akcije će biti besplatno podeljene sadašnjim i bivšim radnicima.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image