• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će MMF odobriti povećanje plata i penzija?

Izvor Tanjug

Misija MMF, koju predvodi novi šef Misije Džejms Ruf danas će u Beogradu sa predstavnicima Vlade, početi tehničke razgovore o drugoj reviziji stend-baj aranžmana sa Srbijom, vrednog 1,2 milijarde evra

Delegacija MMF će u Srbiji boraviti do 1. septembra. Zvanični razgovori, po dosadašnjoj praksi, počeće svečanom sednicom u Narodnoj banci Srbije, uz učešće predstavnika Vlade Srbije i Misije MMF-a, a potom će biti nastavljeni na nivou tehničkih eksperata.

Prema najavama čelnika srpske vlade, teme razgovora sa srpskim vlastima biće stanje javnih finansija i mogućnost povećanja penzija i plata u javnom sektoru koje su umanjene od novembra 2014. godine.

Prema očekivanjima čelnika srpske vlade, MMF bi trebalo da odobri povećanje plata i penzija, jer je budžet Srbije u deficitu manjem od planiranog.

Kako se očekuje, Misija MMF će analizirati kako se sprovodi dogovor o reorganizaciji javnih preduzeća, a mađu njima najpre u Elektroprivredi Srbije, Srbijagasu i Železnici Srbije.

MMF je krajem juna odobrio prvu reviziju trogodišnjeg aranžmana sa Srbijom bez diskusije pošto su ispunjeni svi indikativni ciljevi utvrđeni programom za kraj marta 2015. godine i sprovedene planirane strukturne reforme.

Dogovor o aranžmanu postignut je u novembru 2014. godine, a Odbor direktora MMF ga je odobrio u februaru 2015. godine

Tagovi

Komentari 38

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

.

Da za 300 din

deda Veljko

Treba da vrate penzije a ne da zamajavaju narod kao nekim povecanjem. Mnogo su penzosa i ovako oterali u grob.

KRSTIVOJE

I vi još verujete Vučiću, aman narode lupite se čekićem u glavu jer vam lupanje glave o zid ne pomaže. Uzmite se upamet! Setite se njegovih obećanja i don Bajčetinca!

special image