• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni Mostogradnju niko neće - opet

Izvor MONDO/Agencije

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je danas da nije uspeo poziv za privatizaciju građevinskog preduzeća Mostogradnja iz Beograda, jer nije bilo zainteresovanih. Neprodata ostala i Zastava metal iz Resavice.

Kako se navodi na sajtu te agencije (priv.rs), u predviđenom roku nije dostavljena nijedna prijava za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem za većinsko vlasništvo u Mostogradnji.

Podaja paketa od 53,6 odsto akcija Mostogradnje je oglašena krajem maja po početnoj ceni od 1,56 miliona evra. Akcije su u vlasništvu Republike Srbije, Akcionarskog fonda i PIO fonda.

Taj javni poziv je nekoliko puta menjan zbog produženja rokova, a poslednji put je, nakon nove procene vrednosti kapitala, početna cena višestruko povećana, na 8,75 miliona evra

Država je svoje vlasništvo u Mostogradnji pokušala da proda i ranije, ali je tender 2009. godine propao jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

NIJE USPELO NI ZASTAVA METALU

Agencija za privatizaciju objavila je danas da je proglasila za neupešnu prodaju kapitala preduzeća Zastava metal iz Resavice, jer u predviđenom roku nije dostavljena nijedna prijava za javno nadmetanje.Početna cena paketa akcija iznosila je 360.000 evra.

Ovo preduzeće se bavi proizvodnjom delova za motorna vozila, metalnih proizvoda za kablovsku industriju i rudarstvo.

Zastava metal a.d. je osnovana 1962. godine kao metalno-preradjivačko preduzeće, odnosno kao remontna jedinica rudnika "Rembas" u Resavici, a 80-ih godina prošlog veka postaje deo kragujevačke "Crvene zastave".

Pre deset godina to preduzeće je postalo društveno i ušlo u proces privatizacije.

Nakon dve neuspele aukcije, preduzeću je pretio stečaj, a 2007. godine kupila ga je bugarska kompanija Nova Varova po početnoj ceni od 350.000 evra. Zbog nepoštovanja ugovorenih obaveza Agencija za privatizaciju je krajem 2009. godine raskinula taj kupoprodani ugovor.

Preduzeće je ušlo u proces restrukturiranja 2010. godine. Kapital je 70 odsto u vlasništvu države, a 30 odsto u vlasništvu 94 zaposlena.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image