• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujović: Biće povećanja plata i penzija

Izvor Tanjug

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović potvrdio je danas da će biti povećanja plata i penzija.


Vujović je na TV Pink podsetio da je i premijer najavio da će povećanje plata, odnosno revizija, biti vrlo skoro.

"Za milion i sto hiljada, odnosno milion i dvesta hiljada ljudi, to će biti povećanje", najavio je Vujović i dodao da će imati veće nego ikada plate i penzije, a to su oni kojima plate i penzije uopšte nisu smanjene u oktobru prošle godine.

Za ostale ljude to će biti povećanje koji će delimično kompenzovati smanjenje koje je bilo neophodno prošle godine da bi se krenulo u proces reforme, najavio je Vujović.

"Za nas je bitno da to radimo postepeno i da dostignemo nivo koji je održiv", rekao je Vujović i dodao da je to "terapija od tri godine kroz koju prolazimo".

"Cilj nam je da stvorimo situaciju u kojoj ćemo moći da računamo na trajno povećanje plata i penzija posle 2017. godine", naglasio je Vujović.

"Nalazimo se u poslednjoj fazi pripreme da se osete prvi elementi boljitka", ocenio je Vujović i dodao da se već oseća boljitak u tome što su cene izuzetno stabilne, a realni dohoci potpuno zaštićeni.

Vujović je istakao da se Srbija citira kao jedna od najuspešnijih zemalja i kao primer svima i da teške stvari sprovodi najbolji način.

Ministar finansija je ukazao da su rezultati dobri da ekonomija raste, da je deficit verovatno oko 1,2, odnosno 1,3 odsto i da očekuje da će iznositi najviše tri i po odsto.

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

nebojsa

Voleo bi da vidim ijedan dokument kojim je MMF trazio da se smanje penzije i da sad sprecavaju povecanje. Mogli su da povecaju PDV pa svi solidarno da pomognemo a ne ovako samo penzosi nastradase.

x

Kliko sam ja skapirao: bice, vise-manje, povecanje onima koji, manje-vise, nemaju iste plate i penzije, a nisu im smanjene tj povecane pa ce oni kojima su smanjene tj povecane plate i penzije imati isto kao da su im smanjenje, a zapravo su im povecane, vise-manje tj manje-vise.

titula

Bravo, samo napred. Pljuvači vidim k'o zapete puške.

special image