• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljajić: Sporazum iz Brisela povećava cenu Telekoma

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da će sporazum Beograda i Prištine o telekomunikacijama uticati i na cenu kompanije Telekom Srbija.



Ljajić je, gostujući na RTS-u, rekao da su sve tri strane u sporazumu važne za njegovu implementaciju, a to su Međunarodna unija za telekomunikacije, Srbija i Austrija, kao strana koja će zahtev za međunarodni broj podneti u ime Kosova, odnosno u ovom slučaju EU.Austrija još nije podnela zahtev, istakao je Ljajić i dodao da je rok za podnošenje zahteva 15. novembar.

Sporazumom je definisano, kako je objasnio, da kada trocifreni kod 383 bude objavljen u biltenu Međunarodne unije za telekomunikacije, Kosovo bude označeno zvezdicom i da u fusnoti piše da se time ne prejudicira konačni stutus.

Ćerka firma Telekoma Srbija koja će, prema sporazumu, poslovati na Kosovu, trebalo je da bude registrovana u ponedeljak, ali je zastoj nastao u kosovskoj agenciji za privredne registre, kazao je Ljajić.



"Rekli su nam da je radnik koji se time bavi na godišnjem odmoru i da sačekamo dva-tri dana. Pa, hajde da sačekamo", rekao je Ljajić, ne želeći da komentariše da li je reč o opstrukciji.

On je naveo da će Telekom Srbija, odnosno ćerka firma koja će biti registrovana, dobiti punu licencu za fiksnu i privremenu licencu za mobilnu telefoniju.

Dobijanje privremene licence značajno je, kako je ocenio Ljajić, i u procesu privatizacije Telekoma.

"Ukoliko Telekom bude prodat, kompanija koja ga kupi moći će da učestvuje na tenderu za stalnu licencu 2017. godine. Ukoliko ne bude prodat, privremena licenca se automatski produžava", objasnio je Ljajić i istakao da će to doprineti povećanju cene srpske kompanije.

Za privatizaciju Telekoma Srbija zainteresovano je osam kompanija i investicionih fondova, podsetio je Ljajić i dodao da je toku proces otkupa dokumentacije, što traje sedam dana, a početkom novembra biće otvorene obavezujuće ponude.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SRB

Znači- privatni podatci građana i komunikacije, postaju, javno, dostupni kupcu, što je- izdaja nacionalnih interesa! PRAVNICI RECITE, MIŠLJENJE!

D.

To sto pricaju to nije istina.

special image