• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić Česima: Ulažite, bolji smo od drugih

Izvor Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić pozvao je danas češke privrednike da ulažu u Srbiju, istakavši siguran ambijent za investiranje i stabilna inflaciona očekivanja ulaganja u našu zemlju.

Obraćajući se učesnicima okruglog stola u Novom Sadu, na kojem učestvuju privrednici iz Češke i Srbije on je rekao da su češki privrednici dobrodošli u Srbiju, isto tako kako su srpski u Češku.

Podsetivši da je obim trgovinske razmene dve zemlje 613,5 miliona evra, premijer je rekao da se nada da će za dalju saradnju biti obezbeđana značajnija investiciona saradnja.

"Jedna Mitas nije dovoljan i nama je potrebna mnogo veća i šira saradnja", poručio je Vučić.
Privrednicima je izneo podatke o političkom i ekonomskom napretku Srbije i naveo da je MMF juče promenio svoju prognozu privrednog rasta sa -0,5 na +0,5 odsto, dok "mi u Srbiji očekujemo da će ići na +1 do 1,2".

Posebno je istakao da smo uspeli da fiskalnom konsolidacijom spustimo fiskalni deficit na nivo ispod Mastrihta, po čemu smo sada među prvih deset zemalja u Evropi.

"Imate potpunu sigurnost za razliku od drugih zemalja gde berze i njihove valute padaju dan za danom", poručio je Vučić češkim privrednicima istakavši da se u Srbiji u tom smislu ponašamo se veoma odgovorno, posvećeno i ozbiljno.

"Beležimo veliki rast industrijske proizvodnje. Ukupan industrijski rast bio je u prvih šest meseci 6,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Nažalost imali smo sušu, i ukupni privredni rast bi bio veći da toga nije bilo", naveo je Vučić, koji je sa češkim premijerom otvorio okrugli sto na kojem učestvuje 40 privrednika iz dve zemlje.

Njima su se obratili predsednici privrednih komora Češke i Srbije Vladimir Dlouhu i Marko Čadež, koji je ukazao na veliki intenzitet u privrednim odnosima dve zemlje.

ČESTITAM, VEĆ SU POBEDILI

Vučić je rekao i da će odluku o tome da li će biti raspisani vanredni republički izbori saopštiti do kraja septembra, a strankama koje licitiraju sopstvenim rejtinzima unapred je čestitao izborni rezultat poručivši da su "već pobedili".

Odgovarajući, naime, na pitanja novinara kako komentariše izjavu Bojana Pajtića da DS ima podršku 30 odsto birača, Vojislava Šešelja da SRS ima 20, a Ivice Dačića da SPS ima 15 procenata prodrške, te da zbog toga SNS ne sme na izbore, Vučić je rekao da je onda SNS na "nivou cenzusa" i dodao:

"Ukoliko su ti podaci tačni, onda su oni pobedili na izborima i ja im unapred čestitam izborni rezultat ali ne zaboravite da ih posle izbora podsetite na to šta su govorili, koliku podršku imaju", rekao je Vučić.

Komentari 93

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SRB

....i dobićete, subvencije 1oo%, i istraumirano, pravoslavno roblje za 15o-2oo€, mes., za 3oo-h, rada! Navalite, SRBO-ŽDERI, KRVOLOČNI INKVIZITORI-NWO!

"German shepherd character"

Botovi,totalno ste nebitni!Kako vi tako i vase pisanije.Samo mi nije jasno da vas nije stid od boga?Kajacete se jednog dana!!

Glasno

Pojeo sam neku losu pljeskavicu.Muka mi nesto!!!Da li da predjem na sendvice?U dilemi sam :D

special image