• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS dao Francuzima da nam ugrađuju brojila

Izvor MONDO/Tanjug

U Elektroprivredi Srbije potpisan ugovor vredan 26,6 miliona evra sa francuskim "Sažemom" za nabavku "pametnih" brojila i savremene opreme za smanjenje gubitaka u prenosu električne energije.

Ugovor su potpisali direktor EPS-a Aleksandar Obradović i predstavnik konzorcijuma koji je prethodno izabran na tenderu "Atos WD Sažemkom" Žerom d Parske d Plezi.

Sistemom "EPS metering" u prvoj fazi biće 208.962 mernih mesta uključeno u jedinstven sistem praćenja protoka električne energije, rečeno je prilikom potpisvanja ugovora.

Đoković i Bodiroga izvisili?

Mediji su ranije javili da su u trci za ugradnju pametnih brojila, što je posao vredan ukupno 350 miliona evra, bili Goran Đoković, stric Novaka Đokovića, kao zastupnik kineske kompanije "Huavei", kao i proslavljeni košarkaš Dejan Bodiroga, koji je u Boru otvorio fabriku "EWG" za proizvodnju brojila.

Najavljeno je da će početkom novembra, po završetku svih neophodnih testiranja, početi ugrađivanje savremene opreme na terenu.

Projekat se finansira iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke u iznosu od 26,6 miliona evra, a planiran budžet u početku je bio 58,5 miliona evra.

Prihavatnjem ponude na tenderu sa najmanjom cenom, ostvarena je ušteda od 31,9 miliona evra, s tim što će u konzorcijumu međunarodnih proizvođača sa sedištem u Francuskoj, i domaći proizvođači moći da učestvuju sa oko 25,6 odsto vrednosti posla, istaknuto je na skupu.

Obradović je rekao da je ovo veliki dan za EPS, jer je kompanija još jedan korak bliže ka efikasnijem poslovanju.

On je ukazao da će nabavkom moderne opreme EPS smanjiti gubitke u prenosu električne energije.

"Ovo je bila velika bitka da realizujemo ovaj projekat i bilo je dosta napada i želje da se uvođenje novog sistema brojila u EPS-u nikada ne završi, a bili smo prozivani da ugrožavamo i ekonomiju Srbije", rekao je Obradović.

On je međutim, ukazao na izuzetan značaj tog projekta i na to što je EPS dobio za partnere velike međunarodne kompanije sa iskustvom sa kojima će moći da sarađuju i proizvođači iz Srbije.

Obradović je poručio da će EPS i dalje nastaviti da se bori za što transparentniji način poslovanja kroz standardizaciju i centralizaciju poslovanja.

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SRB

A, ,,Vodovod", će u ,,WC"-šolje, instalirati ,,AROMA-MERE" I ,,FEKALO-MERE", da vide šta i koliko Srbin-S€RE

Arsen

"Pametna brojila'' :)) Zapitajte se sta dobijate ovim uredjajima. Gradjani - jedno veliko NISTA!!! Moracete, gospodo da kupite struju UNAPRED i kad istrosite pre-paid uplatu, gasi se struja iz centra (funkcionise na bazi mobilnih telefona). Ne treba NIKO da placa ugradnju, ona MORA da bude o trosku EPS-a jer gradjane niko nista nije ni pitao prilikom donosenja ovako stupidne odluke...

dalabu

Ako je dao bolju ponudu i treba da dobije posao... Kada bi ste znali ko se najvise busa u "srpstvo" u privredi, bolje da je nemamo nego da je ovi koji se busaju "vode".... Sustina je da nema odgovornosti,kada neko bude zaglavio "godisnji" u Zabeli,a da je napravio "propust" u privredi ova zemlja ce da ide dalje... Do tada ...be cool...

special image