• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnicima kragujevačkog "Fijata" ni papa ne pomaže

Izvor MONDO/Fonet

Zaposleni u fabrici "Fiat Krajsler automobili" u Kragujevcu od ponedeljka su na dvonedeljnom plaćenom odsustvu zbog smanjene prodaje na američkom tržištu i nerealizovanog izvoza u Rusiju.

Predsednik sindikata te fabrike Zoran Marković rekao je da na ukupan obim izvoza posebno utičudva tržišta - severnoameričko, "koje beleži nižu prodaju od očekivane i rusko, gde je izvoz na čekanju".

Prema nezvaničnim informacijama, kragujevačka fabrika bliži se realizaciji ovogodišnjeg plana proizvodnje, koji je na nivou prošlogodišnjeg od 110.000 automobila, tako da je izvesno da će do kraja godine biti još planiranih obustava proizvodnje.

Marković je rekao da fabrika trenutno radi sa samo 30 odsto kapaciteta, zbog čega zaposleni očekuju da predstavnici "Fijata" i Vlada Srbije stvore ambijent za proizvodnju novog modela, ili otvore neka nova tržišta, kako bi se povećala proizvodnja u fabrici.

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Socijala

Da je cena novog Fiata recimo 5 hiljada eur uz mogucnost bezkamatnig kredita ili kredita sa kamatom od par % godisnje pa i da racunaju na prodaju na domacem trzistu. Ali nije Fiat dosao u Srbiju da bi gradjani Srbije vozili bolje i nove automobile. Dosao je zbog jeftine radne snage, zbog infrastrukture i postrojenja koje smo imali u Zastavi, zbog izvoza u Rusiju, a ko zna sta su im ove nase glavonje jos dale i omogucile. Jer, ako se nevaram, taj ugovor sa Fiatom je i dalje tajna i nije dat javnosti na uvid.

Serbia forever

Zasto drzavne sluzbe kupuju strana vozila!?

ČUBURA

IMAĆE, VIŠE VREMENA ZA SEX!

special image