• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Transfer novca od sada i u menjačnicama

Izvor MONDO/Agencije

U Srbiji će transfer novca pored banaka i pošta biti moguć i u menjačnicama.

To će biti omogućeno preko kompanije Tenfore koja je registrovana kao ovlašćeni zastupnik Western uniona nakon što je na snagu stupio Zakon o platnim uslugama.

"Dozvole Narodne Banke Srbije omogućiće novim platnim institucijama poput Tenfore-a da mrežu svojih zastupnika prošire i na menjačnice, maloprodajne objekte, kompanije mobilne telefonije, a time i brži i lakši prijem i slanje novca za klijente po celom svetu", saopštila je kompanija Tenfore.

Direktor kompanije Mario Miljuš izjavio je da se Srbija na ovaj način uhvatila u korak sa Evropom, jer sve sto je NBS tražila od ove kompanije za dobijanje licence Platne institucije, u velikoj meri se poklapa sa uslovima za dobijanje slične dozvole u EU.

"U Americi, EU već duži niz godina, pored banaka i pošte, uslugu brzog transfera novca mogu da obavljaju i menjačnice i drugi maloprodajni objekti. Od danas to je moguće i u Srbiji, i Tenfore je potpuno spreman da ovu vrstu usluge ponudi svim maloprodajnim objektima koji su za to zainteresovani”, objašnjava Miljuš, direktor kompanije koja je ovu dozvolu dobila već prvog dana stupanja na snagu novog Zakona o platnim uslugama.



Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Super Bot

Sad će strani plačenici lakše dobijati novac. Nastavlja se uništavanje zemlje od velikih sila. Dole Zapad i Istok i ostali dušmani

Zdrav Razum

Sjajno, kad se budem iselio iz zemlje lakše ću slati novac svojima.

special image