• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Pupinovog mosta sada lakše do Ovče

Izvor MONDO/Agencije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas pristupnu saobraćajnicu mosta "Mihajlo Pupin".

Otvaranju je prisustvovala potpredsednica vlade i resorni ministar Zorana Mihajlović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasador NR Kine u Srbiji Li Mančang.

U tri trake

Završetkom cele pristupne saobraćajnice mostu tranzit će biti izmešten iz centra Beograda, a ona će sa po tri saobraćajne trake povezati Beograd na pravcu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta. Ta saobraćajnica će povezati četiri putna pravca - od Beograda ka Šidu, Horgošu, Zrenjaninu i Vršcu. Severna tangenta počine saobraćajnicom T6 od Novosadskog puta preko Ulice Cara Dušana.

Reč je o pristupnom putu Pupinovom mostu od Zrenjaninskog puta do Ovče, u dužini od 7,6 kilometara.

Premijer Vučić rekao je da je ostalo još 4,3 kilometara od Ovčarske petlje do Pančevačkog puta da se završi ceo projekat i da će to biti urađeno do kraja godine.

"Pre kraja godine, 27. decembra, moći ćete odavde da idete najboljim autoputem koji imamo u Srbiji, jer je ovo jedini autoput koji ima tri vozne trake. On je najbrži i najbolji", rekao je Vučić.

Ambasador Kine kazao je da je to prvi zajednički projekat vlada Kine i Srbije, a da se o drugim važnim projektima razgovara i da je uveren da će se uspešna saradnja nastaviti.

On je istakao da kineska vlada daje podršku kineskim kompanijama koje ulažu u Srbiju i da su politički odnosi na veoma visokom nivou.

Li je uveren da će u novembru, tokom posete premijera Vučića Kini, biti potpisan niz sporazuma.

Ministarka Mihajlović je ranije najavila da će preostali deo pristupne saobraćajnice od Ovče do Pančevačkog puta biti završena do kraja godine, kada će biti završen ceo projekat izgradnje Pupinovog mosta sa pristupnim saobraćajnicama u dužini od 21 kilometar.

Raskrsnica sa Ovčanskim putem biće semaforizovana četvorokraka raskrsnica kojom će biti omogućen pristup Severnoj tangenti, a ukupna vrednost investicije je 44 miliona dolara.

Deonica od Ovčanskog do Pančevačkog puta, koja obuhvata i most preko pruge dužine 544 metara i most preko kanala Sebeš dužine 120 metara, ukupne je dužine oko 4,3 kilometara.

Takozvana Severna tangenta, od saobraćajnice T6 do Pančevačkog puta, pristupni je put Pupinovom mostu preko Dunava, između Zemuna i Borče.

Most između Zemuna i Borče je otvoren za saobraćaj u decembru 2014. godine.

KORIDORI ODLIČNO NAPREDUJU

Premijer je izjavio je danas da dobro napreduju radovi na koridorima 10 i 11 i da će vlada u predviđenim rokovima završiti te putne pravce, za razliku od mnogih prethodnih, koje su to obećavale.

"Srbija ozbiljno gradi autoputeve i u roku će biti završeni i južni i istočni krak koridora 10, a brzo i koridor 11", rekao je Vučić novinarima.

On je naveo da je završeno više od 51 odsto radova na istočnom kraku Koridora 10 - od Niša do bugarske granice, gde je veoma težak teren zbog Sićevačke klisure, kao i da je oko 36 odsto radova završeno na južnom kraku od Leskovca do Makedonije, gde su najteži radovi kroz Grdeličku klisuru.

Vučić je dodao da će i poslednja deonica, koja je poslednja ugovorena, Levosoje - Srpska Kuća, biti završene do kraja 2016. godine, do kada inače treba da bude gotov ceo putni Koridor 10.

Kako kaže, ostaje da se ispregovara nastavak gradnje Koridora 11 na potezu Surčin - Obrenovac i kasnije Požega - Boljare, kao i regionalni autoput Pojate - Preljina, koji treba da poveže koridore 10 i 11.

Vučić je istakao da dobro napreduju radovi na ostalim deonicama Koridora 11.

Premijer je zaključio da će u narednom periodu biti završena i obilaznica oko Beograda, koja je, kako je naglasio, jedan od najvažnijih projekata.

Komentari 44

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

mkr985

Kakav je to autoput na kom je ograničenje 50km/h? To je nas najbolji autoput.

Vlaja

Super! Loše!

Serbia forever

Taj autoput je ogranicen, kao botovi sto ovde otavljaju komentare!

special image