• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Sad: Grejanje neće poskupeti

Izvor mondo.rs

Dobra vest za sve Novosađane koji imaju daljinsko grejanje - cena ostaje ista.



Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je danas rekonstruisano postrojenje "Istok" u okviru preduzeća "Novosaske toplane" i saopštio da u ovoj grejnoj sezoni neće biti povećanja cene grejanja.

"Očekujem da, kakva god bude zima, JKP 'Novosadska toplana' svakako bude na visini zadatka kao što su Novosađani i navikli. Takođe, apelujem na sve naše sugrađane da i mi pokažemo solidarnost i savest, da budemo ekonomični u pogledu potrošnje energije. Ovo preduzeće je u poslednjih godinu dana pokazalo ozbiljnost u poslovanju, ostvarilo je dobit i puni budžet Grada, a istovremeno vraća dugove iz prethodnog perioda ne stvarajući nova zaduženja. Najvažnije je da je toplana spremna za predstojeću zimu. Grejna sezona počela je malo ranije zbog vremenskih uslova, a sve funkcioniše po planu i na zadovoljavajućem je nivou", rekao je Vučević.

U rekonstrukciju postrojenja "Istok" uloženo je 280 miliona dinara, a prema rečima Vučevića, ovo postrojenje je obnovljeno u rekordnom roku.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ing Zoran Vukov

Dobra vest za sve novosađane bi bila da je smanjena cena grejanja u skladu sa UREDBOM O ODREĐIVANJU CENA TIPLOTBNE ENERGIJE Član 9:"Promena, odnosno usklađivanje proizvođačkih cena može se vršiti kada se ukupna cena energenata promeni za više od 3%, a OBAVEZNO ukoliko se smanji za više od 5%". Ovaj uslov je ispunjen još u Aprilu 2015 ali se nije umanjila cena pa i sada kada je počeo grejni period u Oktobru 2015. Ako otkucamo: Russian Natural Gas Monthly Price i pogledamo kretanje cene u poslednjih 10 god, lako će se utvrditi nabavna cena gasa množenjem sa kursom $. Tako u Oktobru 2014 je cena bila 10,40 $ za 1.000.000 BTU što prevedeno za 1.000 m3 cena =35.375,78 din i uporedimo sa cenom u Aprilu 2015od 7,39 $, kao i u Septembru 2015 od 6,49 $ , tako cena za 1000 m3= 24.853,05 din. Smanjenje nabavne cene od Oktobra 2014 do Septembra 2015 iznosi 29,74%. Svakome bi moralo biti jasno, da ceo benefit od smanjenja cene gasa Vlast i Toplane žele da zadrže za sebei NEĆE DA POSTUPE PO UREDBI, a narodu se plasira "kako neće doći do poskupljenja". Pa samim tim što cena nije smanjena ustvari je izvršeno POSKUPLJENE GREJANJA:

Sava

Ha,ha,ha! Dobra vest. Ovo zvuči kao vic. Grejanje treba da pojeftini, jer su energenti pojeftinili.

special image