• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dnevnice će biti povećane, ali neće biti kao pre

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će dnevnice za službena putovanja biti povećane, ali neće biti vraćene na iznos koji je važio do nedavno.

"Insistirao sam da se smanje dnevnice. ali to neće dugo da traje, vratićemo i dnevnice, ali će se posle ukidanja tri puta smanjiti odlazak u inostranstvo.  Dnevnice u zemlji, neće biti 1.500 već 700, 800 dinara.

Premijer je ocenio da će  se zbog nedavnog smanjenja dnevnica sasvim sigurno u kratkom roku broj službenih putovanja smanjiti na trećinu.

Kako je rekao, nije mu jasno, iako ga svi kritikuju zbog odluke o smanjenju dnevnica, kako je to drugačije kad vozač vozi direktora po Beogradu ili do Jagodine, pa mu do Jagodine pripada dnevnica iako za svoj posao dobija platu.

 "Ispostaviće se, videćete vrlo brzo, da nije baš svaki tamo sastanak u nekom svetu važan i da je neophodno da mu prisustvujemo", rekao je Vučić i ponovio da je a to i bila namera kad je doneta odluka o smanjenju dnevnica - da se smanji broj službenih putovanja, često sasvim nepotrebnih, a koja su pri tome predstavljala ogroman trošak za državnu kasu.

Komentari 124

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

goksi

Evo posle toliko vremena, nista od Vucicevog obecanja, kao i mnoga, ni ovo se nije obistinilo. Licno sam slusao u novembru ili decebru na Pinku je Vucic obecao da ce u januaru 2016. dnevnice biti povecane na neku "razumnu" svotu, do 1500 u zemlji i oko 50-60 evra u inostranstvu. Nista od toga. Strasno...i to tako prolazi...Moramo da se naucimo da kaznjavamo vlast za svaku laz, inace sa dna necemo da se otisnemo nikad.

David Pajic

Vrati dnevnice,gubiš izbore

Killshot

Evo, ja kao najveci protivnik rezima, podrzavam ovaj potez vlade. Zasto? Zato sto jedan terenski radnik u drzavnoj upravi na ime dnevnica iz budzeta izvuce oko 3k evra godisnje i to samo u zemlji, a radi posao koji mu je u opisu radnog mesta i uglavnom stize u radno vreme da se vrati u kancelariju. Sto se policije tice, neka naplate prekovremene sate u skladu sa zakonom umesto dnevnica ili neka im reorganizuju radno vreme tako da se uklope u nedeljnu ili mesecnu satnicu, pa ako vec ne dobijaju dnevnice i isplatu za prekovremeni rad, neka imaju vise slobodnog vremena. Parazite ugovorce iz vojske necu ni da komentarisem. Bili su se da bi dzabalebarili u kzb za dnevnice od 2.500 din. Eto im ga sad, svi napustaju vojsku kao pacovi brod koji tone.

special image