• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sertiću prekršajna prijava zbog ugovora o Železari

Izvor Tanjug

Upravni inspektorat pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave obavestiće danas ministra privrede Željka Sertića o prekršajnoj prijavi koju će dobiti zbog odbijanja da povereniku za informacije dostavi ugovor,

Kako je rečeno Tanjugu u Ministarstvu državne uprave, prekršajni postupak pokrenulo je to ministarstvo zbog toga što menadžerski ugovor za Železaru nije dat na uvid povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću.

 Šabić izjavio je da je ugovor sa HPK inženjeringom Petra Kamaraša trebalo odavno da bude objavljen i podsetio da je nadležni ministar uoči potpisivanja tog ugovora rekao da će "svi detalji biti poznati javnosti".

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je prethodno da je zajedno sa Upravnom inspekcijom intenziviralo rad u vezi sa pokretanjem prekršajnih postupaka protiv onih koji ne postupe po rešenju overenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da ugovor o Železari nije predočen javnosti isključivo kako se ne bi ni na koji način ugrozilo normalno funkcionisanje čeličane i hiljade radnih mesta.

"Napominjem da ova moja odluka nije izraz samovolje, već je čvrsto oslonjena na stav Komisije za zaštitu konkurencije koja je zaštitu detalja ugovora ocenila zakonitom", rekao je Tanjugu Sertić.
Ministarstvo državne uprave, dodaje on, radi upravo ono što je predvideo zakon, isto što "ja činim kao ministar privrede".

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prekrsaj

Zasto prekrsajna, zasto ne krivicna? Platice 100 evra i bice po principu pojeo vuk magarca?!

special image