• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Zakonu o platama nema funkcionera

Izvor Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka Kori Udovički izjavila je danas da u Zakonu o platama, nema funkcionera i istakla da taj problem tretira kao izazov koji će preuzeti na sebe i rešiti ga.

  Udovički: Vlada nije stavila funkcionere u Zakon o platama Izvor: iStock
Izvor: iStock

"Jedan od najznačajnijih razloga zbog kog smo odustali od jedinstvenog zakona o platama su neuređeni sistemi nasleđeni od ranije", dodala je ona.

Brinuti i o kapacitetetima

U saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave navodi se da je na ovom sastanku konstatovano da je neophodno rešavanje administrativnih problema i u samim okruzima, a Udovički je zaključila da se ne sme samo razmišljati o uštedama, već i podizanju kapaciteta u upravnim okruzima.

Udovički je to izjavila na sastanku s načelnicima upravnih okruga, na kojem je najavila formiranje radne grupe o decentralizaciji i dekoncentraciji odlučivanja.

Istakavši da je u tom poslu važno da se čuju iskustva pojedinih okruga, ona je istakla da se to posebno odnosi na Zakon o inspekcijskom nadzoru, čija je primena već počela da daje značajne rezultate.

"Samo kroz dogovore i aktivnu saradnju možemo poboljšati efikasnost inspekcijskih službi i dobre rezultate učiniti još boljim", istakla je Udovički.

Ona je na skupu ukazala na značaj angažovanja, uticaja i uloge upravnih okruga tokom migrantske krize i u realizaciji projekata prekogranične saradnje.

Na početku sastanka predstavnici Svetske banke održali su prezentaciju "Funkcionalna analiza stručnih službi upravnih okruga", kojom je posebna pažnja posvećena preklapanjima i viškovima u strukturi zaposlenih pri upravnim okruzima.

Komentari 126

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

tasa

Gradjani placaju porez, PDV, takse, kazne, akcize, robe i usluge koje su u nadleznosti drzave (struja, voda, kmounalije, putarine, PTT, ...), a poslodavci uplacuju sta je zakonom regulisano, tu su i prihodi od raznoraznìh renti sto sve cini budzet Srbije prema kome treba kreirati zarade zaposlenih u neproizvodnim delatnostima drzave i vracanje kredita! Povecanjem privredne aktivnosti ojacati budzet pa povecati zarade a ne novim inostranim kreditima! Smanjiti administraciju na svim nivoima vlasti i na osnovu zahtevnosti radnog mesta, uslova rada i odgovornosti pravedno odrediti zarade odgovornim radnicima. NAJVECA ZARADA u politici nesme biti veca od 8 (osam) prosecnih zarada u Srbiji, a ko nece neka trazi "leba bez motike" gde to ima jer gradjani Srbije nemaju para za bacnje! Tako ce mo stvoriti uslove za kvalitetnije zdravstvo, obrazovane i bezdbednost gradjana Srbije !

cicko

Sigurna sam da ce se i taj problem resiti na adekvatan nacin....

jasmina

Svi trebaju da budu isti i jednaki

special image