• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer:Srbija još malo pa u "superligi" za posao

Izvor Tanjug

Na novoj listi Svetske banke Srbija o uslovima poslovanja Srbija se danas nalazi na 59. mestu, što je napredak za 32 mesta, u odnosu na prošlu godinu.

"To je pokazatelj da Srbija pruža ozbiljan i siguran poslovni ambijent, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je na sastanku ruskih i srpskih privrednika u Moskvi istakao da u taj napredak čak nije ni obuhvaćen deo reformi koji je urađen u poslednjem periodu.

"To je važna vest, ne samo za građane Srbije, već i za one koji žele da dođu u Srbiju i investiraju, jer mogu da računaju na ozbiljan i siguran poslovni ambijent, gde se investicija isplati i gde mi garantujemo sigurnost ulaganja", poručio je Vučić.

On je podsetio da je prošle godine Srbija imala pad od 15 mesta na Doing listi, ali da je ove godine postignut najveći napredak od svih zemalja.

"To znači da smo mnogo toga radili i uradili i to će biti jasan signal svim investitorima, da je Srbija danas sigurno mesto za investiranje i sigurnost njihovog ulaganja", rekao je Vučić.

On je dodao da je želja Vlade Srbije da naša zemlja bude u prvih 40 zemalja u svetu.

"I kada budemo u toj superligi, onda ćemo moći da kažemo da će Srbija uspeti da obezbedi dovoljno investicija i dodatno pobedi nezaposlenost i zaposli značajno veći broj ljudi", zaključio je Vučić.

Komentari 72

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivan sabac

Sta je hvalospeva,a juce na vest o smanjenju prosecne zarade nijedan bot da se javi,cute k'o zaliveni. Lepo je cuti dobru vest,ali u stvarnom zivotu ja to ne osetim ni malo,plate male,jedva da prezivis,a kamoli da razmisljas da uzmes stan,kola,odes na odmor sa porodicom,u restoran...kad to sve budem mogao u ovoj zemlji,tad cu da kazem svaka cast premijeru,ma ko bio tad

Makarije

Srbija je ozbiljna zemlja sa dobrim poslovnim ambijentom.

kolubarac

@Makarije Meni se ide u wc od tvog komentara! Prijatan ti sendvič

special image