• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Volela bih da su penzije povećane više

Izvor Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi volela da su penzije povećane još više, ali da trenutna naša situacija dozvoljava da se to uradi u ovom procentu.

''Treća revizija MMF-a i sve ono što je Srbija uradila u prethodnih nešto manje od godinu dana pokazuje da je na dobrom putu i da sprovodi reforme čak mnogo brže, efikasnije i sa mnogo više rezultata nego što se to očekivalo'', rekla je Mihajlović novinarima.

Podesećajući da smo imali negativni privredni rast, a da sada imamo polako pozitivan, te imajući u vidu situaciju u svim državama oko nas ona je ocenila da je Srbija trenutno i politički i ekonomski stabilna država i da ima mogućnost da poveća plate i penzije.

''Da li je to dovoljno? Nikada nije dovoljno i normalno je da uvek želimo da imamo veće i plate i penzije i normalno je da želimo da imamo mnogo manju stopu nezaposlenosti, ali ne može sve ođednom.

Volela bih da su penzije povećane još više, ali trenutna naša situacija dozvoljava da to uradimo samo u ovom procentu. Setimo se da jos nije bilo ni planirano povećanje ni plata ni penzija, već da je to planirano u drugoj polovini naredne godine'', rekla je Mihajlović, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako je istakla, to znači da su država i vlada napravila određene rezultate koji su nam omogućili da to uradimo već u prvom kvartalu naredne godine.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će penzije ce biti linearno biti povećane za 1,25 odsto, bez obzira na to da li su im ranije penzije smanjene ili ne.

On je rekao da u Srbiji ukupan broj penzionera u Srbiji iznosi 1. 736. 154, od čega 60 odsto nije bilo suočeno sa smanjenjem penzija, a koji ce ovim povecanjem imati vece penzije nego sto su ikada imali, i u realnom smislu zbog nulte stope inflacije.

Tagovi

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragan

Vi žalite?Znate za čime ja žalim?Žalim i želim da me primite u kabinet da Vam pokažem kakva korupcija vlada u Šapcu kada je gradnja u pitanju.Ubedjen sam da sve znate,ali žmurite pred problemom.Zašto??? Jel možda neki interes u pitanju?

SRB

VLAST, NATO-LAKEJI, U AKCIJI- ,,BRAIN-WASHING", GRATIS ZA SRBE!

Trle

Nemoj vodja da te cuje.

special image