• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PUPS: Dobijena prva bitka za penzije

Izvor MONDO/Agencije

Partija ujedinjenih penzionera Srbije pozdravila je danas odluku Vlade Srbije o povećanju penzija i isplati duga vojnim penzionerima u narednoj godini ocenjujući da je ''prva bitka za penzije dobijena''.

 Povećanje penzija - PUPS kaže da je dobijena prva bitka Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

  Iz PUPS-a su naveli da će nastaviti da dosledno daje punu podršku sveobuhvatnom, reformskom kursu predsednika vlade Aleksandra Vučića koji za cilj ima stvaranje ekonomski utemeljene, organizovane i efikasne drzave.

''Odluka Vlade Srbije predstavlja punu potvrdu ispravnosti i ekonomske utemeljenosti, koncepta fiskalne i ukupne državne konsolidacije, koju je proklamovao predsednik vlade, a koji je PUPS dosledno i u celosti podržao'', navodi se u saopštenju PUPS-a.

Navodeći da je dugoročna stabilnost imperativ vremena za penzionere Srbije, a izražava se kroz redovnost i sigurnost isplate penzija, iz PUPS-a ističu da je procenat povećanja u drugom planu i da je on samo potvrda navedene dugoročne stabilnosti, a da će zavisiti od realnih ekonomskih pokazatelja.

''Ovim je odagnan realan strah 'da li će penzija biti ili ne'. Prva bitka za penzije je dobijena. Penzije su i redovne i sigurne'', navode iz te stranke.

Iz PUPS-a ističu i da je ta stranka, još u predizbornoj kampanji, isticala neophodnost isplate duga vojnim penzionerima i da se za to zalagao kroz aktivnost svojih poslanika u Skupstini Srbije.

U saopštenju je navedeno i da će svojom aktivnošću PUPS učiniti sve da ta država postane i socijalno pravedna, jer samo sa takvom državom, penzije, plate i socijalna davanja imaće dugoročnu stabilnost.

Komentari 148

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

deda Veljko

PUPS prodao veru za veceru,nekoliko poslanickih plata, nesto direktorskih mesta, dosta mesta u upravnim odborima.Malo li je?

Danijela

Da bravo za penzije, onaj sto ima penziju 80000 dobice 1000vise a sta ce uraditi oni koji imaju minimalnu penziju? Imace da kupe mozda 3 hleba od toga i nista vise. Srami se Srbijo kako pomazes onima kojima je pomoc najpotrebnija. Sto niste dali najsiromasnijima da povecanje bude 1000dinara a onama koji imaju tih famoznih 250dinara a i manje?

Nela

Baš kao što je premijer obećao, penzije će biti povećane i onim penzionerima kojima nisu bile smanjivane.

special image