• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fijat ponovo radi, do kad će - ne zna se

Izvor Tanjug

Radnici fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija (FCA) u Kragujevcu, posle pauze od sedam dana, od danas opet rade u tri smene, izjavio je predsednik Samostalnog sindikata u toj fabrici Zoran Marković.

 FCA- Posle pauze od sedam dana, opet rade automobile u tri smene Izvor: MONDO/Petar Stojanović
Izvor: MONDO/Petar Stojanović

"Proizvodnja se od danas ponovo odvija u tri smene", rekao je Marković Tanjugu i naveo da tokom jedne smene zaposleni proizvedu 210-220 automobila "fijat 500L", odnosno oko 650 tih automobila u tri smene.

On je naveo i da će radnici do kraja ove sedmice, znati da li će u tri smene raditi i naredne nedelje, ili će biti upućeni na plaćeno odsustvo, jer, kako je rekao, poslovodstvo pravi sedmične planove proizvodnje, na osnovu tražnje.

"Razlozi zbog kojih se radnici od septembra ove godine upućuju na plaćeno odsustvo su što FCA Srbija ne proizvodi automobile za lagerovanje, već na osnovu tražnje, a koja je slaba, posebno, na severnoameričkom tržištu", rekao je Marković i dodao da je razlog i to što nije počeo najavljen izvoz "fijat 500L" na rusko tržište.

Marković je još jednom ponovio da je Samostalni sindikat stava da bez novog modela automobila nema kontinuirane proizvodnje u fabrici, čiji su vlasnici italijanski Fijat i Vlada Srbije.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

Zasto drzavne firme bacaju pare na Audi i Mercedes, kad je ovaj 500L sasvim dobar auto!? Dajte ga jeftinije firmama, renta-caru i taksistima i bice dobro svima!

special image