• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čudo u Vladičinom Hanu:Prvi investitor u 30 godina

Izvor MONDO/Agencije

Turska kompanija Teklas automotiv najavila je da će za dva do tri meseca otvoriti prvi pogon te fabrike u opštini Vladičin Han, što će biti prva investicija u toj opštini posle 30 do 40 godina.

Kako je danas izjavio narodni poslanik koji živi u toj opštini, Goran Mladenović, kompanija iz Turske koja proizvodi delove za automobile, kupila je od opštine preduzeće za proizvodnju nameštaja Sloga.

Sloga je bila u stečaju, a njeni će pogoni biti adaptirani kako bi se u njima pokrenuloa nova proizvodnja.

U fabrici, u kojoj je nekada radilo više od 800 radnika, bi trebalo da bude zaposleno do 100 ljudi.

"U Slogi je 2007.godine pogon ugašen, radnici su ostali bez posla, a zemljište i hale fabrike su pripali opštini Vladičin Han. Tu imovinu je opština ponudila na prodaju, javila se turska kompanija iz oblasti autoindustrije koja je kupila fabriku i koja će u njoj zaposliti 400 radnika, od kojih će 100 biti zaposleno u prvom otvorenom pogonu", kazao je Mladenović.

Mladenović je rekao da projekat podržava, preko odobrenih subvencija turskoj kompaniji, i Vlada Srbije.

"Turska kompanija je već počela da radi projektnu dokumentaciju, a očekujemo da uskoro krenu i sa adaptacijom i rekonstrukcijom objekta fabrike. Kako je najavljeno iz turske kompanije oni bi za 60 do 90 dana, ako vremenski uslovi dozvole da se do tada završi adaptacija prostora, pustili u pogon prvu halu u kojoj bi posao dobilo do 100 ljudi", rekao je Mladenović.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Talijan

Kada se fabrika zavrsi i ljudi zaposle tada pricajte ,a ne pricali ste kad su dosli ,sad sredjuju ovo ono pa opet pricate i tako gradjani misle otvorili ste 5 fabrika. Za to vreme odselise 200 pa i logicno nema ih na birou . Koliko ima zaposlenih sad u Srbiji kad najbolji lekari odselise

Alekx

Ucice u tu firmu da radi ko koga ima jer han je rupa najveca na swetu cekam skoro godinu dana i niko ne zove a znam ljude posle mene koji su predali i vec rade ali imaju ujku strica strinu itd.

B 91

Zašto bre turci? Nek im Putin pravi fabrike

special image