• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Položen kamen temeljac za most u Pazaru

Izvor Tanjug

Potpredsednici Vlade Srbije Zorana Mihajlović i Rasim Ljajić položili su danas kamen temeljac za izgradnju novog mosta preko reke Raške u Novom Pazaru.

U infrastrukturu Raške oblasti ove godine uloženo je oko 300 miliona dinara, a sledeće će se investirati još više, rekla je Mihajlović koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ona je naglasila da će u naredne dve godine u putnu infrastrukturu u Raškoj oblasti biti investirano više od milijardu dinara.

Završetak radova, koji počinju danas, očekuju se do 1. maja 2016, a njihova vrednost iznosi 23,6 miliona dinara.

"Hoćemo da se Novi Pazar i Raška oblast razvijaju, a što hoćemo to i možemo. Očekujem da se ovde sretnemo i pre 1. maja sledeće godine. Vlada Srbije je tu ne samo da pomogne oko mosta, već i da napravi puteve", rekla je Mihajlović.

Ljajić je istakao da je 2015. bila najbolja godina u poslednjih nekoliko decenija što se tiče ulaganja u infrastrukturu Novog Pazara.

"Nikada se više nije gradilo zahvaljujući Ministarstvu građevinarstva. Naša politika je da stvaramo i gradimo. Potrebni su nam novi mostovi i putevi, naša politika je da spajamo i povezujemo ljude, a ne verska isključivost", rekao je Ljajić koji je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović ukazao na značaj mosta za taj grad.

"Ovaj most je veoma značajan za Novi Pazar jer treba da nam pomogne da oživimo trgovinu po kojoj je naš grad nekada bio prepoznatljiv. Prioritet u narednom periodu biće da Novi Pazar ponovo zaživi, a ovaj most je preduslov za to", kazao je Mahmutović.

Mihajlovićeva i Ljajić prošetali su ulicama Novog Pazara i razgovarali sa građanima, a zatim posetili Sanelu Hasić, jednu od najuspešnijih poslovnih žena u Novom Pazaru kao primer ženskog preduzetništva i zapošljavanja žena u ovom gradu.


Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

goran

Svaka cast i mi u Sandzaku da dobijemo nesto.Hvala

Ra--o

@goran Pa idemo Gorane redom,šalim se dobro je da se u celoj Srbiji nešto gradi i dogradjuje,puno toga fali.

special image