• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladi u Srbiji bez posla jer se ne angažuju

Izvor Tanjug

U Srbiji je 45 odsto mladih nezaposleno, a jedan od ključnih razloga za to je njihova neaktivnost, rečeno je na današnjem skupu "Karijerno vođenje i savetovanje - Koncept i inovacije".


Pomoćnica ministra omladine i sporta Snežana Klašnja je rekla da je glavni problem Srbije neaktivnost mladih, nezaposlenost i to što nemaju mogućnost da napreduju u karijeri.

Prema njenim rečima, karijerno vođenje i savetovanje je "kao alatka i mehanizam za prevenciju tih problema".

Na skupu je ukazano da je 75 odsto mladih neangažovano i da je za karijerno vođenje i savetovanje bitna saradnja Ministarstava prosvete, rada i omladine, koja, kako je ocenjeno do sada bila uspešna.

Pomoćnica ministra za rad, boračka i socijalna pitanja Ljiljana Džuver se saglasila da je karijerno vođenje i savetovanje preduslov za adekvatan i kontinuiran profesionalni razvoj svakog pojedinca i "prvi korak za njegov konkurentni ulazak na tržište rada".

"Taj sistem je takođe osnov za kvalitetan razvoj ljudskih resursa u svakoj zemlji i ključan faktor za ekonomski i društveni razvoj, svake, pa i naše zemlje", rekla je ona.

Skup koji se održava u Kolarcu, organizovala je Beogradska otvorena škola u saradnji sa švajcarskom fondacijom Solidar.

Tagovi

Komentari 74

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sasa

Da,mladi se ne angazuju a oni koji primaju platu iz budzeta i sede u kancelarijama bezveze znaci , to nistq...Krajnje licemeran stav citavog sistema u srbiji , jer ako se mladi sami angazuju sta radi 7000 administratora po zavodu za zaposljavanje

Иво

Ма да, а и кад имаш посао газда не поштује уговор, сваки дан радиш, прековремено, добијеш 22-23000 а остало на црно, и још ти касни та иста зарада 2-3 месеца.

marko

45% mladih nema posao zbog neangazćovanja .... ... Ma važi.

special image