• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Telekom popravljene ponude, na analizi Lazara

Izvor SRNA

Privatizacioni savetnik, francuska kuća Lazar (Lazard), narednih dana će analizirati pristigle revidirane ponude svih šest ponuđača za kupovinu Telekoma Srbija i svoje mišljenje dostaviti Komisiji Vlade.

 Ljajić: Privatizacioni savetnik Lazar će analizirati pristigle ponude Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Rasim Ljajić, izjavio je da će Vlada Srbije nakon toga doneti konačnu odluku.

Ljajić je potvrdio da je Komisija Vlade za prodaju Telekoma juče dobila revidirane ponude svih šest ponuđača za kupovinu tog preduzeća, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

"Vladina komisija je pre toga, na sednici održanoj prošle nedelje, zatražila revidirane (poboljšane) ponude za kupovinu Telekoma, koje sadrže svu neophodnu dokumentaciju za obezbeđivanje ove transakcije, a s ciljem pojačavanja konkurencije među ponuđačima", naveo je Ljajić.

On je naglasio da će Vlada prodati Telekom ukoliko dobije odgovarajuću cenu i adekvatan socijalni i investicioni program za tu kompaniju.

Za preuzimanje 58 odsto akcija Telekoma stiglo je šest ponuda koje su otvorene prije dve nedelje. Tender za prikupljanje ponuda objavljen je u julu.

Najveći akcionar Telekoma je država Srbija sa 58,11 odsto akcija, 20 odsto akcija je u vlasništvu kompanije, dok 14,95 odsto poseduju građani Srbije, a 6,94 zaposleni i bivši radnici Telekoma.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image