• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biće posla za srpske građevinare u Rusiji

Izvor MONDO/Agencije

Velike građevinske kompanije iz Turske, kako se očekuje, mogle bi da ostanu bez ruskog tržišta, a ministar trgovine Rasim Ljajić je izjavio da se otvara prostor za veće angažovanje srpskih građevinara u Rusiji.

"Velike turske građevinske kompanije koje su do sada radile u Rusiji angažovale su, pored lokalne - ruske radne snage i dobar deo turskih radnika i tu se može otvoriti prostor", rekao je Ljajić za B92 komentarišući posledice sankcija koje je Rusija uvela Turskoj zbog obaranja ruskog vojnog aviona SU-24.

Srpski neimari su bili na ceni sve do devedesetih godina prošlog veka kada su na rusko tržište sa velikim investicijama došle turske građevinske kompanije i potisnule ih.

Turski građevinari su tako postali ključni igrači na tom tržištu i procenjuje se da su za to vreme turske kompanije sklopile ugovore vredne 50 milijardi dolara i da su samo u Moskvi izgradili oko 24 miliona kvadratnih metara.

Na pitanje kako komentariše to što je srpski izvoz poljoprivredno- prehrambenih proizvoda u Rusiju u prvih 10 meseci ove godine manji za 14 odsto, Ljajić je rekao da je izvoz hrane smanjen zato što su se Rusi orijentisali delimično na svoju proizvodnju, otvorili nova alternativna tržišta iz zemalja Južne Amerike, ali i zbog pada tražnje zbog sankcija koje su pogodile građane.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Xw

Dobroje on reko rusi daju 15 dolara radniku a gazda roki iz Velestroja da 5 dolara eto koliko mafija uzima na bedi para

Partizan Zagreb

Dokle god imamo ovakve vlasti, nama nema pomoci.

Realan

Nije to sansa za srpske radnike nego za mesetare i tajkunske firme da se nafatiraju love a posten radnik ce opet biti izrabljen i nasamaren kao i uvek

special image