• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proslavom Nove godine Beograd zarađuje

Izvor Tanjug

Organizacija proslave Nove godine predstavlja investiciju i zaradu za Grad Beograd, a ne trošak, i stoga će Grad svake godine ulagati više sredstava u te svrhe, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

  Vesić - Proslava Nove godine nije trošak, vec zarada za Grad Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Beograd, Srbija
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Vesić je istakao da je tokom proslave prošlogodišnjih novogodišnjih praznika u Beogradu boravilo oko 60.00 registrovanih i približno 200.000 domaćih turista, a taj broj je i veći, jer znatan broj turista boravi u kod rođaka i prijatelja, saopštila je Gradska uprava.

Grad Beograd, naveo je on, prošle godine zaradio je skoro 17 miliona evra, a ta zarada je i veća, i iznosi približno 20 miliona evra, ako se uzmu u obzir i turisti koji nisu registrovani.

Vesić je za televiziju Pink rekao i da je zabeležen porast turista za oko 14 odsto, a broj noćenja je povećan za više od 50 odsto.

"Ove godine imamo četvorodnevnu proslavu novogodišnjih praznika i očekujemo da nam gosti ostanu i za vikend. Ovakvim načinom organizovanja proslave Nove godine produžićemo boravak turista u našoj prestonici za dva i tri dana", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, važno je imati u vidu da turisti troše prosečno oko 200 evra dnevno i na taj način Grad ima priliku da zaradi mnogo više.

Beograd, kako je istakao, predstavlja veoma važnu turističku destinaciju, a proslava Nove godine je izvor prihoda za mnoge i prilika da se zaradi novac, ali i da se investira.

Kako je rekao, između 50.000 i 60.000 ljudi ostvaruje profit tokom proslave novogodišnjih praznika i Grad Beograd će nastojati da svake godine ulaže više sredstva u organizovanje i proslavu tog praznika.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SRB

Ko bre, vama, u opšte, veruje, paraziti?!

Милан

Не бих да будем скептичан у ово али просто - нека каже колики су трошкови прославе Нове године - од украса, преко концерата, трошкова струје, рашчишћавања (не могу свега да се сетим) и колики су приходи града и Србије што је сигурно теже обрачунати пошто, генерално, грађани више троше за Новогодишње празнике (куповине и изласци). Ако је билан позитиван, не смета ми да праве сваки дан фешту, али нисам сигуран.

Bg

Moze to mnogo bolje! Jeste, malo bolje ukraseno, ali je daleko ispod nivoa, jednog dvo milijonskog grada. Kapiram da menadzer ima prilike da putuje po evropi i vidi, kako se prave bajke sa rasvetom po ulicama, ali i zgradama. Mislim da sva ta rasveta kosta manje, nego Ceca. U svakom slucaju, ako ne mozemo da kupimo lampione, kako da sanjamo o metrou, ne daj boze.

special image