• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostiću PIK Bečej, Matijević "izvisio"

Izvor MONDO/Tanjug

MK Grupa od danas je vlasnik PIK Bečeja, za koji je platila 45,5 miliona evra.

Kompanija Miodraga Kostića postala je vlasnik poljoprivredno-industrijskog kombinata pošto je na javnoj licitaciji iznela veću ponudu od drugog velikog zemljovlasnika i igrača u srpskom agraru - Industrije mesa Matijević vlasnika Petra Matijevića. prenosi Radio televizija Vojvodine.

Kako je za RTV izjavio Jovan Purar, direktor MK grupe, još uvek je rano govoriti koliko će radnika ostati, odnosno napustiti preduzeće, ali je istakao da ono ima dobru perspektivu razvoja.

Procenjena vrednost kapitala PIK Bečej, koji je proveo četiri godine u stečaju, iznosila je 85,5 miliona evra, a početna cena na licitaciji iznosila je polovinu tog iznosa.

U imovinu koja se prodaje ne spada dvorac Bogdana Dunđerskog, jer je zaveštan Matici srpskoj.

PIK Bečej je nekada bio uzorni poljoprivredni kombinat, jedan od najvećih i najuspešnijih u kompleksu agrara na prostorima bivše Jugoslavije. Posle neuspele privatizacije i tranzicije, našao se u situaciji da kleca pred poveriocima, privrednim sudovima i da potpuno zavisi od potencijalnih kupaca.

PIK Bečej se bavi proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda. Osnovne delatnosti preduzeća su ratarstvo, svinjarstvo, govedarstvo, prerada voća i povrća i ribnjak. Preduzeće koristi oko 9.000 hektara obradivog zemljišta, od čega su dve trećine u vlasništvu države.

PIK Bečej ima 56 hektara raznovrsnih voćnjaka, 3.395 grla junadi, 29.748 grla svinja, 371 grla ovaca i 74 grla konja. PIK uglavnom izvozi konzervirano povrće u Ukrajinu. Belorusiju, Tursku, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Komentari 32

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SRB

Narodna imovina se otima i krimi-ološ, sve bogatiji, a narod, sve siromašniji- put u robovlasnički poredak! Svi, kao- Makijavelisti!

L53

Malo li je trecina od 9000 hektara koji ce zavrsiti u stranim rukama...HRANA najveci deficit a drzava nije u stanju da oformi preduzece odkojegbi uz dobru kontrolu imalo konstantnu dobit ...alinazalost nista senije promrnilo od VELIKIH promena pa cak ni ljudi a obracun sa tajkunima ispade sarena laza za blsavi narod Srbije...i nek me sad ubede da drzava nije mogla reaktivirati Becej a celavko moze....pa zasto ce nam ministarstvo poljoprivrede da ubire mito....

Теорија завере

Људи, ако ћемо да бирамо између крватских и саудијских тајкуна и ових домаћих, ја ипак бирам домаће. Само да не продају земљу странцима...

special image