• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljajić: Smene u javnim preduzećima ako...

Izvor Tanjug

Predsednik Vlade Srbije najavio je smene u javnim preduzećima, ako gubitaška ne smanje gubitke, a ostala ne povećaju prihode, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ljajić je za televiziju B92 kazao da na sednici Vlade nije bilo reči o konkretnim promenama u vrhu određenih javnih preduzeća, već o neophodnosti da javna preduzeća poboljšaju poslovanje.

Upitan o reorganizaciji Telekoma Srbije, kazao je da je to posao za celu Vladu Srbije i da poslovodstvo te kompanije mora da sprovede racionalizaciju, modernizaciju i profesionalizaciju zaposlenih kako bi bilo konkurentno.

"To mora da se desi odmah, nemamo više vremena za gubljenje, što pre se uđe u taj proces, to će biti lakše kompaniji da se bori na tržištu. Neminovno je da modernizacija podrazumeva da optiumizuje proizvodnju i poslovanje. Telenor im 1.200 zaposlenih, VIP 1.000, Telekom sa svim zavisnim preduzećim u Srbiji ima 9.000 zaposlenih i još 4.000 u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, pa vidite da li može da izdrži tu konkurenciju", kazao je Ljajić upitan o otkazima u Telekomu Srbija.

"Rok je odmah. Nemamo više vremena za gubljenje, da novac poreskih obveznika trošimo na gubitke onih koji inače proizvode manjak u državnoj kasi, da stalno subvencionišemo ista preduzeća, koja ništa ne čine da smanje te troškove. Iz godine u godinu imamo iste gubitaše, iz budžeta se ti gubici saniraju", kazao je Ljajić.

Ljajić je kazao i da je produžena odluka o vaučerima za odmor u Srbiji, za koje je izdvojeno 230 miliona evra, za koje će građani moći da se prijavljuju od 1. januara 2016. godine, dok će ugostitelji svoje objekte prijavljivati od 4. januara. Ljajić je dodao da očekuje da će u 2016. godini 46.000 građana moći da koristi te vaučere.

Upitan da li očekuje izbore, Ljajić je kazao da će se više iznenaditi ako ih ne bude, nego ako ih bude i dodao da će ako izbora bude o koaliciji prvo razgovarati sa Srpskom naprednom strankom, a da će se, ako SNS ne bude želeo sa njima da napravi koaliciju, obratiti drugim partnerima iz Vlade.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image