• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Do kraja 2016. privatizacija aerodroma

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da očekuje da do kraja godine bude završena privatizacija aerodroma "Nikola Tesla", bez obzira koji model bude odabran.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da se radi na izboru privatizacionog savetnika, jer šest kompanija koje su se javile, nisu bile zadovoljni provizijom i tražili su više novca.

"Sada ćemo direktno pregovarati i tražićemo najbolje", naglasio je premijer.

Vučić je ocenio da su velike šanse da se dobije dobra cena za koncesiju beogradskog aerodroma, na šta je uticalo i dobro poslovanje nacionalnog aviprevoznika kompanije Er Srbija, čiji je to matični aerodrom.

On je najavio da su ranije bile procene da bi moglo da se za koncesiju aerodroma dobije 100 miliona evra, a da bi sada bilo moguće da se dostigne cena i od 500 miliona evra. ;

Na pitanje o situaciju u agenciji Tanjug koja je prestala da postoji premijer je rekao da ne zna šta se u tehničkom smislu dešava sa Tanjugom, ali ako ti ljudi mogu da rade i da dobiju posao na bilo koji drugi način, onda super, ja bih bio veoma zadovoljan.

"To su dobri profesionalci. Žao mi je što se niko nije javio za privatizaciju. Ako ima neki drugi način to je uvek dobro, ali to mora da bude u skladu sa zakonom", poručio je Vučić.

Upitan da li država mora još nešto da uradi u vezi sa Tanjugom Vučić je odgovorio da misli da ne mora, ali da ga ne drže za reč.

"Oko para sasvim sigurno ne, što je za mene najvažnije", rekao je Vučić.

Na pitanje da li je zadovoljan radom ministra kulture Ivana Tasovca kada je reč o privatizaciji medija, Vučić je rekao da to nije lak posao, ali da je zadovoljan što u tom procesu nije bilo pljačke i otimačine "kao što je bilo u periodu kada se delilo sve i svašta".


Komentari 150

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zeks

Rambo Amadeus je skoro snimio prikladnu pesmu-privatizovat...

Mirna

država ne ume da ubira profit nego"mora" da rasprodaje privatnicima?!? svaka čast na logici!!! kada bi se za bilo koje radno mesto biralo prema sposobnosto i radnoj etici, ne bi nam bilo ovako...

BOT festival

pare pare pare, hoću samo pare! privatizacija, visoke cene, ropski rad, profit...

special image