• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savremeni teretni vagoni stigli na srpske pruge!

Izvor MONDO/Agencije

Najsavremeniji vagoni za prevoz kontejnera, koji su predstavljeni danas na Glavnoj železničkoj stanici u Beogradu, počeli su da saobraćaju srpskim prugama.

Godišnje će na pravcu Dimitrovgrad-Subotica prolaziti oko 200 vozova sa tim vagonima, a vrednost transporta je oko dva miliona evra.

Reč je o vagonima "Inofrej" slovačke Smart korporacije i ti vagoni, koji se prvi put koriste u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi, će prevoziti robu kroz Srbiju.

Svaki od vagona može da preveze tri kontejnera i zahvaljujući novom sistemu istovar robe je ubrzan najmanje 10 puta.

Vršilac dužnosti generalnog direktora železničkog preduzeća Srbija kargo Miroljub Jevtić je rekao da su vozovi već počeli da saobraćaju na srpskim prugama i da je za prolaz od Dimitrovgrada do Subotice potrebno između 16 i 18 sati.

Vagoni koji su predstavljeni u Beogradu dovezao je voz iz bugarskih Kremikovaca - 20 vagona sa 60 kontejnera, a prevoze rudu do Slovačke za železaru "Ju es stil Košice".

Na evropskim prugama saobraća oko 200 takvih vagona, od čega slovačka kompanija "Smart" u svom železničkom voznom parku ima 40 vagona.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

rale j tomic

Kod mene u Srednjem Banatu dobili su dve kompozicije savremenih vozova koje mogu odmah da garaziraju.Naime pruga kojom bi se oni kretali je jedva upotrebljiva.Sinobusi su isli 40 km na sat Drveni pragovi su skoro svi istrulili Na nekim su ispali i srafovii klinovi sto je opasno po zivote putnika Prelazi preko sina su neobezbedjeni pa se i sad desavaju udesi a neko je za te nove vozove dao novac Ovakav posao se nekada zvao SKLAPANJE UGOVORA STETNIH PO DRZAVU I Zato neko mora da odgovara.Kada ce se ti polovni vozovi otplatiti?

Serbia forever

Zar ne rece premijer da se US steel povukao iz Evrope zbog niske cene gvozdja, kad ono ista ta firma radi u Slovackim Kosicama!?

sima

@Serbia forever Pa nisi valjda verovao velikom vodji?

special image