• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aerodrom Nikola Tesla ima dobra dva kupca

Izvor Beta

Za beogradski aerodrom "Nikola Tesla" zainteresovane su dve kompanije, turski TAV erports holding i francuski Vinči, prenose beogradski mediji.


Francuski Vinči i dalje ima najveće šanse da postane partner Srbiji u tom poslu, nezvanično je potvrđeno "Večernjim novostima" u Vladi Srbije.

Beogrdski dnevnik piše da se još ne zna da li će se država, kao većinski vlasnik, odlučiti za prodaju kroz privatizaciju ili će upravljanje i održavanje aerodroma poveriti stranoj kompaniji kroz koncesiju.

To će zavisiti i od privatizacionog savetnika, koji bi trebalo da bude izabran nakon parlamentarnih izbora koji se održavaju pre kraja maja.

Računica Vlade Srbije, kao većinskog vlasnika aerodroma, jeste da bi u slučaju stavljanja pod koncesiju, moglo da se prihoduje 500 miliona evra od ulagača.

Turska kompanija TAV razmatra ulaganje u beogradski aerodrom, dok je francuski Vinči zainteresovan kao kupac, navodi taj list.

Aerodrom "Nikola Tesla", kako navode, spada u najprofitabilnije srpske kompanije sa ostvarenim godišnjim profitom iznad 3,4 milijarde dinara.

Većinski vlasnik je država sa udelom od 83,15 odsto, dok ostatak drže mali akcionari, među kojima su osim građana i zaposlenih, i domaći i strani investicioni fondovi.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bradonj23

Ovi su gori od dosmanlija. Zbog cega bi neko prodavao najuspesniju firmu koja je stalno u plusu nekoliko milijardi? Ah pa da ,prodaju je i od tih para narodu mazu oci da bi dobili jos jedan mandat a samim tim i napunili svoje dzepove. A kad odu,bas ih briga sto nam stranci izvlace sav profit iz drzave. Ako osvoje preko 50% i ne zasluzujemo bolje...

upitnik

Zasto je neophodna privatizacije najuspenije drzavne firme koja je u plusu par milijardi dinara?

...

KOČITE MALO. TREBA NEŠTO I UNUČIĆIMA DA OSTAVITE. SVE PRODASTE !!!!

special image