• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mišković ipak plaća porez od prodaje Delta sitija

Izvor MONDO/Fonet

Kompanija Delta holding danas je saopštila da će u Srbiji platiti porez po osnovu prodaje tržnih centara Delta siti u Beogradu i Podgorici.

 Miroslav Mišković ne mora da plati porez od prodaje Delta sitija Izvor: MONDO Sivački Goran

Izvor: MONDO Sivački Goran



Ti objekti su prodati južnoafričkom investicionom fondu Hiprop, po ukupnoj ceni od 202,8 miliona evra.

"Prodajom šoping-molova Delta je još jednom pokazala sposobnost da stvori i razvije vredne biznise, što predstavlja misiju naše kompanije. Sa ovom poslednjom transakcijom prihodi od prodaje kompanija dostigli su iznos od 1,8 milijardi evra", navodi se u saopštenju Delte.

Najavljeno je da Delta novac od prodaje tržnih centara investirati u dalji razvoj poslova u oblasti nekretnina, agraru i distribuciji.

Kako je saopšteno, u najveće najavljene projekte: šoping-mol Delta planet, hotel Interkontinental i novu poslovnu zgradu u Beogradu, Delta je spremna da, odmah nakon dobijanja građevinskih dozvola, uloži 250 miliona evra "i time pruži novi podsticaj privredi Srbije".

 Delta je podsetila da je u poslednjih deset godina u budžet Srbije po osnovu poreza i doprinosa uplatila dve milijarde evra.

Hiprop Investments, najveći afrički fond specijalizovan za ulaganja u tržne centre, objavio je takođe na svom sajtu da je od srpske kompanije Delta ril estejt, koja je deo Delta holdinga, kupio tržne centre Delta Siti u Beogradu i Podgorici za 202,75 miliona evra.

U kupovini su, kako se navodi na sajtu Hirpoa, učestvoval dva kupca - Hirpop, koji je postao vlasnik 60 odsto udela u oba tržna centra, dok je vlasnik preostalih 40 odsto kompanija "Homestead", povezana sa Luisom Norvalom, jednim od direktora kompanije Hiprop.

Upravljanje tržnim centrima biće povereno novoformiranoj kompaniji Histed u Velikoj Britaniji.

Beogradska štampa prethodno je objavila da vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković ne mora državi da plati ni dinar poreza na transakciju kojom je tržne centre Delta siti u Beogradu i Podgorici prodao južnoafričkom fondu za 202,75 miliona evra, javljaju beogradski mediji.

Prema tim navodima, nlasnik 15 odsto te kompanije je Hemslejd sa Kipra, dok je 85 odsto u vlasništvu Delta investmenta, koji je opet 100 odsto u vlasništvu Astatine Holdings Limited sa Kipra.

U toj situaciji porez se ne plaća ni u Srbiji, ni na Kipru, rekao je konsultant za strana ulaganja Milan Kovačević, a kasnije je Delta to negirala.

Komentari 16

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vlada

Da, da kako da ne. Od poreza ce se sirom Srbije otvoriti kiosci sa besplatnim sendvicima. A bice i sampanjca.🍔🙋

besan ker

Sada ima smisla to što je pušten iz pritvora. Plati porez u Srbiji da čupaš naprednjačku vlast od njihovog katastrofalnog vođenja ekonomije, a zauzvrat ćeš dobiti oslobađajuću presudu i nadoknadu što si neko vreme proveo u bajboku.

Namćor

Ali zato porez na bebi opremu i pelene mora da se plati . Hapsite bitange i lopove i oduzimajte im sve ! Moj deda je bio kulak i narodni neprijatelj jer je imao 30-ak k.j. zemle i oduzeli mu . Skidali žito sa tavana i stoku iz dvorišta odnosili . Ko ? Pa dedovi od ovih bitangi što su se u jednoj generaciji obogatili i imaju milione !

special image