• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako biste na vojnu akademiju, ili u gimnaziju...

Izvor mondo.rs

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za prijem kandidata u Vojnu akademiju, Medicinski fakultet VMA Univerziteta odbrane u Beogradu, kao i Vojnu gimnaziju.

U školskoj 2016/2017. godini primaće se kandidati muškog i ženskog pola iz građanstva za kadete VOJNE AKADEMIJE za sledeće studijske programe:

Menadžment u odbrani - 31 kadet (moduli: pešadija, oklopne jedinice, artiljerija i rečne jedinice); vojnoelektronsko inženjerstvo - 3 kadeta (modul: telekomunukacije); vojnomašinsko inženjerstvo - 20 kadeta (moduli: motorna vozila, vazduhoplovi i vazduhoplovni motori, i municija); protivvazduhoplovna odbrana - 11 kadeta (moduli: vazdušno osmatranje i javljanje i - ARJ PVD), vojno vazduhoplovstvo - 9 kadeta (moduli: pilot aviona i pilot helikoptera); javne finansije - 6 kadeta; logistika odbrane -10 kadeta (moduli: opšta logistika, transport i održavanje).

Sadržaji u okviru studijskih programa su zajednički za I i II godinu studija, dok će se kadeti opredeljivati za određeni modul u okviru studijskog programa po završetku II godine studija.

U školskoj 2016/2017. godini na studije MEDICINSKOG FAKULTETA VOJNOMEDICINSKE AKADEMIJE primaće se kandidati za Integrisne akademske studije medicine - 25 kadeta.

Uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju se mogu pogledati na sajtu Ministarstva odbrane, a prijave se podnose teritorijalnom organu Regionalnog centra Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka.

Bodovi

Školovanje u Vojnoj akademiji ima strukturu osnovnih akademskih studija prvog stepena u trajanju od četiri godine, što podrazumeva 240 ESPB, i integrisanih akademskih studija za studijski program Vojno vazduhoplovstvo u trajanju od pet godina, što podrazumeva 300 ESPB. Posle završetka školovanja, kadeti stiču visoko obrazovanje i stručno zvanje koje je propisano akreditovanim studijskim programima.

Školovanje na Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu ima strukturu integrisanih akademskih studija u trajanju od šest godina, odnosno 360 ESPB. Posle završetka školovanja kadeti stiču visoko obrazovanje i stručno zvanje doktor medicine, kako je propisano akreditovanim studijskim programom.

Ostala obaveštenja u vezi sa konkursom mogu se dobiti u  odseku za pitanja kadeta i slušalaca Vojne akademije na telefone: 011/3603-112 i 011/3603-344, ili preko elektronske pošte: [email protected]; [email protected] i http://www.uo.mod.gov.rs;

Nakon uspešno završenog školovanja u Vojnoj akademiji i Medicinskom fakultetu VMA primaju se u profesionalnu vojnu službu i proizvode u čin potporučnika odgovarajućeg roda – službe.

Za vreme školovanja kadeti Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA imaju status vojnog lica, u skladu sa Zakonom o Vojsci Srbije. Za vreme školovanja kadeti stanuju u internatu, a sve troškove školovanja snosi Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Konkurs je otvoren od 15. februara do 31. marta 2016. godine.

KONKURS ZA VOJNU GIMNAZIJU

U školskoj 2016/2017. godini izvršiće se prijem 120 kandidata muškog i ženskog pola iz građanstva za učenike prvog razreda Vojne gimnazije.

Školovanje u Vojnoj gimnaziji traje četiri godine. Učenici se školuju po planu i programu gimnazije opšteg smera.

Nakon završenog školovanja u Vojnoj gimnaziji učenici su obavezni da polažu prijemni ispit za upis u Vojnu akademiju.

Za vreme školovanja učenici Vojne gimnazije imaju status vojnog lica, u skladu sa Zakonom o Vojsci Srbije.

Za vreme školovanja učenicima su obezbeđeni smeštaj i ishrana u internatu Vojne gimnazije, udžbenici, školski pribor, odeća i obuća, zdravstvena zaštita i novčana primanja u skladu sa propisom kojim su uređeni uslovi, način ostvarivanja i visina novčanih primanja u Ministarstvu odbrane Republike Srbije, a troškove školovanja snosi Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Kandidati podnose prijavu teritorijalnom organu Regionalnog centra Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka.

Sve putne troškove oko prevoza do internata Vojne gimnazije radi realizacije prvog dela selekcije i do vojnozdravstvenih ustanova za potrebe psihološke i medicinsko-zdravstvene procene snose kandidati koji konkurišu za upis u Vojnu gimnaziju.

Konkurs je otvoren od 15. februara do 31. marta 2016. godine.

Ostala obaveštenja u vezi sa konkursom mogu se dobiti u Vojnoj gimnaziji, Ulica Petra Čajkovskog broj 2, Beograd (telefoni: 011/3603–966, 011/3603–972 i 011/3603–655) ili na internet prezentaciji Vojne gimnazije www.gimnazija.mod.gov.rs.

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Coa

5 kadeta primaju :) onice da brane drzawu

ljubo

Djoko,šta nam napriča?Vidim,bio si tamo,sve znaš.Opravdanja su razna,retko ko će da prizna da nije dorastao nečemu.Da,uvek je neko drugi kriv...

Sta Ga Briga

Imaće dnevnice 150 din superrr

special image