• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomoć za 33.000 poljoprivrednih domaćinstava

Izvor MONDO/Agencije

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da je zaključno s januarom ove godine dostavljena pomoć za 33.000 domaćinstava u 41 opštini u Srbiji.

  Pomoć je dostavila Organizaciaj UN za hranu i poljoprivredu (FAO).

Pomoć je distribuirana u okviru dva projekta pomoći poplavljenim područjima finansirana iz pretpristupnih fondova, a Bogosavljević Bošković je najavila nastavak njihovog sprovođenja, kao i da je u planu distribucija dodatnih količina pomoći u narednom periodu, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Iz pretpristupnih fondova EU IPA 2012 programskog ciklusa je za projekat namenjen sanaciji i obnovi nakon poplava izdvojeno 8.000.000 evra za poljoprivredu, odnosno direktnu pomoć malim poljoprivrednim domaćinstvima, kazala je Bogosavljević Bošković na konferenciji FAO "Predstavljanje dosadašnjih rezultata i daljih planova za pomoć poljoprivrednim domaćinstvima u Srbiji".

Ministarka je dodala da je Evropska unija, u sklopu druge faze Programa pomoći poplavljenim područjima u Srbiji, iz IPA 2014 programskog ciklusa odobrila projekat vredan 1,5 miliona evra u trajanju od godinu dana, za pomoć malim poljoprivrednicima na istoku Srbije, koji je započeo u novembru 2015. godine.

Obuhvaćene su sledeće opštine i gradovi: Majdanpek, Negotin, Svrljig, Zaječar, Boljevac, Kladovo i Knjaževac.

Projekat, koji finansira EU, sprovodi FAO, u bliskoj saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine i Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima i lokalnim samoupravama, podsetila je Bogosavljević Bošković.

Projektom je predviđeno da će mali poljoprivrednici, koji su imali štetu od poplava, ali drugih elementarnih nepogoda, dobiti pomoć u vidu sadnog i semenskog materijala, đubriva, stočne hrane, plastenika, košnica, kao i poljoprivredne opreme i alata, precizirala je Bogosavljević Bošković.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kuka i motika

Prevarantkinja

special image