• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Đavo došao po svoje, svi da plate gas"

Izvor Tanjug

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da to preduzeće više neće "poklanjati" gas državnim preduzećima, a da su prethodne vlade, odlučujući o ceni gasa, "pojele" 500 milona evra Srbijagasu.


"Preduzeća u restrukturiranju nisu plaćala za gas - kažu neplaćamo jer je gas skup, a ja ih pitam - pa kako skup ako ga ne plaćate. Ovu vladu je zadesilo da je đavo došao po svoje i doneta je odluka da nema više daljeg zaduživanja kod Srbijagasa i da morate da nađete pare ako hoćete gas", rekao je Bajatović na Kopaonik biznis forumu.

On je istakao da više nema socijalne politike preko leđa Srbijagasa i da sada svi moraju da plaćaju - i Železara Smederevo, i Azortara, i MSK i druga velika preduzeća.

"Nismo pravili dobru matematiku u pravljenju socijalna politike", kazao je Bajatović, podsetivši da su se ranije svake godine zakonom regulisale garancije prema Srbijagasu.

On je rekao da će ove godine prosečna cena gasa biti ispod 130 evra za 1.000 kubika gasa na ukrajinskoj granici.

Kada je reč o dugovima, Bajatović je rekao da je Srbijagas startovao sa oko 800 miliona evra kreditnih zaduženja i do sada je oko 300 miliona evra otplaćeno sa računa budžeta Republike Srbije.

 Prošle godine je po zahtevu MMF-a Srbijagas isplatio 60 miliona evra iz sopstvenih prihoda i ove godine ćemo još 60 miliona isplatiti isto iz sopstvenih prihoda, naveo je direktor Srbijagasa.

Moramo da ispoštujemo i reporogram starih dugova sa Rusijom, kazao je Bajtović.

"Sada smo razgovarali sa Svetskom bankom i izabrana je konsultantska kuća koja će uraditi potpuno đu dilidžens od osnovanja Srbijagasa i dogovorili smo se da uradimo novu strategiju", rekao je Bajatović.

On je kazao da bi druga faza skladišta gasa Banatski dvor trebalo da počne ove godine, a možda i Srpskog Itebeja, što bi dovelo Srbiju u poziciju regionalnog igrača, ako bi mogli da skladištimo dve milijarde kubnih metara gasa.

Srbijagas je osnovao dve posebne kompanije Transport i Distribuciju koja bi od 1. jula trebalo i formalno da počnu da rade.

Tagovi

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dalabu

"2 ovce Vam ne bi dao da cuvate,a ne da budete direktori..."

бојан

@dalabu И то нацртане на папиру.

Serbia forever

Do sada sam na vreme plaćao gas, struju i porez i nije mi jasno da neko može da to ne plaća godinama!? Ako ja poslujem u minusu, jel mogu da sipam benzin i da se grajem na gas za dzabe?

special image