• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer: U Nagoji vozi tojotu, u Srbiji fijat...

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da svaka država i svako mesto u svetu vode računa o tome da podstaknu domaću proizvodnju, pa bi tako trebalo i u Srbiji.

Vučić kaže da se on bori da Srbi najviše kupuju Fijatove automobile proizvedene u Srbiji, ali i kamere marke Panasonik, iz Svilajnca.

PDV ide odlično

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će naplata PDV u prva tri meseca biti za pet odsto veća od planirane, što su veoma dobri rezultati za Srbiju. Vučić je prilikom posete fabrike Panasonik u Svilajncu rekao da će i rezultati sa rashodne strane biti bolji nego što je planirano, što znači da će deficit biti značajno niži. "Prihodi će biti bolji od očekivanih, to će se dobro videti na kraju meseca", rekao je Vučić. Premijer je rekao da se prave čvrsti temelji za dobru građevinu, kakva treba da bude srpska ekonomija.

Prilikom obilaska fabrike Panasonic lighting devices Serbia u Svilajncu, Vučić je rekao da je tražio od svog snimatelja da zameni svoju Soni kameru Panasonikovom.

"Smejte se vi meni, to su me naučili u Japanu kad sam bio", rekao je premijer i objasnio:

"Kad odete u Hirošimu videćete samo Mazdina vozila, kad odet u Nagoju videćete Tojotina vozila, kad odete u Jokahomu samo Nisanova vozila, kad odete u Tokijo videćete sva moguća vozila, ali, hoću da kažem da svako mesto vodi računa kako da podstakne svoju proizvodnju".

Zato će i on da se bori da se u Srbiji kupuje najviše "fijat" iz kragujevačke fabrike, i "panasonik" kamere, rekao je Vučić.

Vlada Srbije spremna je da pomogne fabrici Panasonik u Svilajncu za dalje proširenje pogona i zapošljavanje još većeg broja radnika, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

On se danas sastao sa direktorom Panasonikovog programa Šusakuom Nagaeom i rukovodstvom te kompanije u Evropi i obećao pomoć vlade podsticajnim merama, kako bi broj zaposlenih u toj fabrici, u kojoj trenutno radi 390 radnika, bio značajno veći.

"Sve što je dobro za Srbiju vlada će da podržava i to je velika razlika u odnosu na onaj način razmišljanja od ranije", rekao je premijer.

On je istakao da ne pravi razliku između lokalnih samouprava u kojima su na vlasti druge stranke.

Vučić je rekao da veruje da će japanska kompanija, proširujući proizvodnju, doprineti rastu BDP i zaposlenosti u Srbiji, ali i dolasku novih japanskih investitora.

"Japanci vole čvst i siguran rad, a ne brz i nesiguan i mi smo srećni što su se opredelili da ostanu u Srbiji na duže vreme", rekao je Vucičh.

On je naveo da se proizvodi iz Svilajnca šalju na inostrano tržište, između ostalog i u Rusiju, zbog čega su investitori veoma zadovoljni.

Posle sastanka sa direktorima Panasonika, kojem je prisustvovao i ministar privrede Željko Sertić, premijer je obišao fabriku.

Japanska kompanija Panasonik u Svilajncu proizvodi elektronske uređaje za rasvetna tela i zapošljava 394 radnika.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SRB

Sewi, sewi, moj, NATO-golube, beli!

Serbia forever

Zašto onda državne firme i sve državne službe ne voze FIAT 500L, nego kupuju Audi? Mora Merkelova nešto da zaradi, šta će siroti Nemci!?

tole

Па шта возе у италији... Југо флориду... Ало бре у србији се ни ИМТ више непроизводи од домаћих брендова...

special image