• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ikeu će graditi Štrabag

Izvor mondo.rs

Prvu Ikeinu robnu kuću u Srbiji i prateću infrastrukturu gradiće austrijska kompanija Štrabag, koja je izabrana na tenderu za glavnog izvođača tih radova.

 Ikea robnu kuću gradiće Štrabag Izvor: MONDO/P. Vujić
Izvor: MONDO/P. Vujić

Štrabag će početi radove na lokaciji Bubanj Potok u narednih nekoliko nedelja, dok se njihov završetak očekuje do leta 2017. godine.

“Okončanje tendera za izbor glavnog izvođača radova za nas je veoma važan momenat jer smo sada još jedan korak bliže otvaranju prve robne kuće u Srbiji. Sa Strabagom smo već sarađivali na izgradnji robnih kuća u Evropi i regionu, i sigurni smo da i u Beogradu uspešno sarađivati na izgradnji robne kuće”, rekao je Vladislav Lalic, regionalni direktor za razvoj kompanije IKEA Jugoistočna Evropa.

Prema njegovim rečima, robna kuća u Srbiji će biti primer inovacija u oblasti gradnje i poslovanja u skladu sa principima održivog razvoja.

Štrabag je, kako je navedeno u saopštenju Ikee, pobedio i na tenderu Vlade Srbije za izmeštanje naplatne rampe u Bubanj Potoku.

“Izmeštanje rampe na Bubanj Potoku je za nas važan infrastrukturni preduslov za nesmetan prilaz budućoj robnoj kućni, i radujemo se što će nam biti partner na unapređenju infrastrukture i razvoja Bubanj Potoka”, rekao je Lalić.

Dragan Pavelić, izvršni direktor Štrabaga, rekao je da ta kompanija već bila partner Ikee u ovom regionu.

“Imamo iskustvo i znanje da ovaj posao obavimo u skladu sa najvećim međunarodnim standardima. Verujem da će ova saradnja dovesti do revitalizacije Bubanj Potoka”, rekao je Pavelić.

Ikea će u izgradnju robne kuće u Beogradu investirati 70 miliona evra.

Robna kuća će imati više od 30.000 kvadrata i zaposliće 300 ljudi.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zbunjeni

Meni samo nije jasno zasto tolika buka oko IKEA? Pa to privatna i to strana firma kao i svaka druga. Kalabuka u najmanju ruku kao da ponovo otvaramo neku firmu u rangu Telekoma.

Kočiš

Eh da sam stavio neku kintu na kladionicu, ROK IZGRADNJE JESEN-ZIMA 2017..

dule

Ne treba nam ni ikea ni strabag. Pa valjda tako bismo mogli ojacat ovu nasu kilavu privredu da bi nase firme radile to. Ali tacno se vidi da se nijedan premijer dosad nije toliko prodao kako ovaj sad. Samo tako igra kako ovi iz brisela sviraju. Nece se dobro zavrsit. Ali zato vi samo glasajte za ovog

special image