• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je Mekinsi smislio za RTB Bor?

Izvor MONDO/Tanjug

Tim stručnjaka konsultantske kuće Mekinsi predstavlja danas premijeru Aleksandru Vučiću studiju za RTB Bor, velikom gubitašu i jednom od 17 strateških preduzeća čija sudbina mora da se resi do 31. maja.

RTB Bor je premijer Vučić označio kao "problem broj jedan" na listi od 17 firmi u restrukturisanju.

Mekinsi danas predstavlja sveobuhvatnu studiju, koja podrazumeva snimak stanja i predlog mera, a prema nezvaničnim saznanjima Tanjuga, studija bi trebalo da ukaže na suštinu problema RTB Bor, da "situira" poslovanje kompanije u odnosu na kretanja na svetskom tržištu bakra, i da predloži mere koje bi posrnulog giganta eventualno podigle na noge.

Smanjenje zaposlenih već je spominjano kao jedna od palijativnih mera, ali je jasno da su razmere problema RTB Bor takve da rešenje mora biti sveobuhvatno, ali i prihvatljivo MMF-u, budući da je 17 preduzeća u restruktuiranju deo sporazuma iz predostrožnosti sa tom finansijskom institucijom.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dorcolac

Moj predlog: Otpustiti i uhapsiti onoj bivseg JUL-SPS-DSS-DS-ovca, sadasnjeg SNS-ovca Spaskovskog i njegove saradnike. Konfiskovati im svu imovinu i namiriti dugove, ako sta ostane to otpisati. Tek onda privatizacija u kojoj treba da ucestvuje i odbor sacinjen od ljudi koji su krv propljuvali u jami. Ali ko ce onda da im donese glasove iz istocne Srbije ako sklone ovu ljigu?!!! E, moj glupi Srbine!!!

Bor-Zagubica preko Crnog Vrha

Nije sve tako crno!

zlatko rtbeovic

Prave ste neznalice ili zlonamerni ljudi! Rtb NIJE veliki gubitas, vec ima dugove iz ranijeg perioda.A ova nasa drzava je otpisivala dugove drzavnim firmama prema sebi, a sada to NECE da uradi prema RTB-u.Otpisivani su dugovi i Kurti i Murti tj. mnogim firmama koje nisu skoro nicim pomogle razvoj drzave i drustva! Rtb je izgradio mnogo fabrika u bivsoj Jugosl. Ucestvovao je i u izgradnji EPS-a tj. Djerdapa itd. I sta sada?Treba da zatvorimo Rtb, zato sto ima nasledjene dugove ili zato sto je MMF tako naredio ili ...Koja to Drzava u svetu zatvara rudnik zlata i bakra i jos nekih u svetu retkih metala?Sta radite bre?

special image