• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada spremna - Tender za Galeniku za par dana

Izvor Tanjug

Objavljivanje tendera za Galeniku može da se očekuje za nekoliko dana, izjavio je danas ministar privrede Željko Sertić i dodao da je cilj da ova farmaceutska kompanija dobije strateškog partnera.

"Na poslednjoj sednici vlade doneli smo odluku o modelu za proces privatizacije Galenike, pa u narednih nekoliko dana možemo očekivati tehnički završetak i objavu konkursa", rekao je Sertić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, cilj je da Galenika dobije štrateškog partnera koji bi unošenjem svežeg kapitala i nove tehnologije omogućio da ta kompanija nastavi da radi i iskoristi sve potencijale.

Sertić je ukazao da se istovremeno moraju rešavati nagomilani dugovi tog preduzeća iz prethodnog perioda.

Od oko 220 miliona dolara ukupnog duga, dodaje on, 50-ak miliona vezano je samo za banke sa kojima se teško pregovara, dok su ostatak obaveze Galenike prema državnim poveriocima.

"Dugovi su ozbiljno opterećenje. Mi smo razgovarali sa nekoliko zainteresovanih kompanija koje su postavljale određene druge uslove za regulisanje farmaceutskog tržišta", rekao je ministar dodajući da je to "kompleksna stvar koja ne zadire u klasičnu privatizaciju".

To je, kako je rekao, delom i u nadležnosti Ministarstva zdravlja.

"Razgovaramo sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, ali i privatizacionim savetnikom, a sva pitanja ćemo rešavati zajedno", rekao je Sertić.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran Pantelic

Pored dugova Galenika ima i ne naplacena potrazivanja u iznosu od oko 120 miliona eura. Taj novac su duzne veledrogerije, najvise Velefarm ( oko 80 mil.e.) i BG Farm ( oko 40 mil.e). Reprezrntativni sindikati Galenike i zaposleni insistiraju da nadlezni utvrde tokove novca i isti vrate fabrici.

Jovan

@Zoran Pantelic Ne moraju oni Zorane da utvrđuju tokove opljčkanog novca od Galenike, pošto tokovi vode do njihovog dzepa ! Da nije tako već bi direktor Felefarma Vučićević i braća Gazikalovići iz BG Farma trunuli u zatvoru a celokupna imovina bi im bila oduzeta .

special image