• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Bajatović i "Insajder" u klinču (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Konferenciju za novinare direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića obeležila je žustra polemika njegva i novinarke Insajdera, mahom o tome kako je trošen novac poreskih obveznika Srbije.



"Izvolite, postavite mi pitanje vi iz 'Agencije Autsajder'", obratio se prvi čovek "Srbijagasa" Dušan Bajatović novinarki Insajdera kada se ona javila da mu postavi pitanje.

Bajatović je sve vreme žučne rasprave nazivao Insajder  - "autsajderom", a novinarka tog medija želela je odgovore na pitanja o tome kako se troši novac poreskih obveznika Srbije u vezi sa gradnjom Južnog toka.

Bajatović je rekao da novinari nekad moraju nešto da nauče pre nego što pitaju, aludirajući na navode "autsajdera" da Srbiji nije potreban Južni tok. Bajatović je, takođe, ustvrdio da Insajder vodi "kampanju protiv gasa kao energenta" i da novinari to rade zbog "donacija".

Umesto odgovora, Bajatović je novinarki Insajsdera uzvratio kongrapitanjem: "Čekajte, pa i mene zanima koliko građane Srbije košta obezbeđenje za Brankicu Stanković?".

Vučić: Ko je kupio audi? Proverićemo!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će preispitati kako je potrošen novac od neuspelog projekta Južni tok, kako i navode o tome da li je tim novcem kupljen automobil marke "audi A8" u istoimenom srpsko-ruskom preduzeću vredan više od 100.000 evra, i kome je pripao.

"I ja sam isto ugrožen. Hiljadu nečijih 'dilova' sam srušio, i možda sam im prekinuo gas, pa nisam... Ja samo pitam koliko to košta. Nisam rekao da ne treba, već samo koliko košta. Ja isto kao i vi pitam za podatke. Imate privatnu produkciju 'Autsajder' i privatnu firmu Južni tok", uzvratio je Bajatović.

Novinarka Insajdera je ukazala Bajatoviću na to da je Brankica Stanković još pre 20 meseci tražila da joj bude ukinuto policijsko obezbeđenje, koje je dobila zbog konstantnih pretnji, pa i pretnji smrću, a potom je direktoru Srbijagasa predočila da zbog njegovog "neprimerenog ponašanja" ekipa Insajdera napušta konferenciju za novinare.


Pogledajte (snimak: Insajder.net)

Bajatović i Insajder
Izvor: Insajder.net

Povodom ovog incidenta oglasilo se Udruženje novinara Srbije (UNS) koje je ponašanje Bajatovića takođe ocenilo neprimerenom.

"Dužnost novinara je da postavljaju pitanja od javnog značaja, a nosioci javnih funkcija su dužni da na ta pitanja odgovore... Dužnost policije je da obezbedi sigurnost svim građanima, a posebno novinarima koji rade posao od javnog značaja i suočavaju se sa bezbednosnim pretnjama onih na čije nezakonite poslove ukazuju", navodi se u saopštenju UNS-a.

Komentari 19

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

BETEPAH

neobavesteni ste. Bajatovic nije trosio nas novac vec je MORAO da daje >donacije< firmama u rasulu zbog ocuvanja socijalnog mira . . . Ne branim ga. Naprotiv - mislim da bi trebao da zadrzi oko 1500-2000 € jer ima izuzetno odgovornu funkciju , a ostalo zna se - u dobrotvorne svrhe !

Ajaoj

A 170 dzipova kupljenih kada je potpisan ugovor o tuznom toku,da se obilazi teren

Serbia forever

Bahata bitanga! Cela država je trula, zbog bajatih kadrova i Bajatovića!

special image