• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi na štandu Srbije: Medeno srce za Kolindu

Izvor MONDO/Tanjug

Predsednica Hrvatske, članovi predsedništva BIH, predsednik Crne Gore, srpski premijer - svi na štandu Srbije na sajmu u Mostaru, raspoloženi i nasmejani...

Dok na relaciji Beograd - Zagreb - Sarajevo posle poslednjih presuda Haškog tribunala u nedeljama za nama "pršte varnice", scene iz Mostara na kom su se okupili lideri regiona obećavaju.

U Mostaru je otvoren sajam privrede, a prve fotografije koje su stigle sa štanda Srbije pokazuju da su svi nasmejani i raspoloženi.  Kolindi Grabar Kitarović uručen je i poklon sa proizvodima iz Srbije, a premijer je goste posližio i sa slatkišima iz naše zemlje. Pogledajte:

Kasnije je premijer razmenio i poruke pomirenja sa Bakirom Izetbegovićem, a razgovarao je i sa Kolindom Grabar Kitarović.

Kako Tanjug javlja, Aleksandar Vučić iskoristio je priliku da u Mostaru pozove državnike i privrednike na uklanjanje nepotrebnih prepreka među državama u regionu.

"Voleo bih kada bi privreda bila ta koja bi zemlje regiona još više zbližila", rekao je srpski premijer u obraćanju na svečanom otvaranju 19. Međunarodnog sajma privrede "Mostar 2016".

"Mislimo da najveći potencijal u ekonomskom rastu imamo u saradnji u regionu. Ne stidimo se regiona, već se ponosimo što mu pripadamo. Ne možemo nikada da pobegnemo iz njega, već možemo samo bolje da se razumemo", podvukao je Vučić.

Prenevši pozdrave građana Srbije on je poručio da će Srbija dati sve od sebe da se očuvaju i unaprede prijateljski odnosi.

 Srbija je, prema njegovim rečima, spremna da razgovara o ukidanju brojnih privrednih barijera.

"Nema potrebe da naši ili vaši kamioni stoje po četiri-pet dana na granici Srbije i Bosne i Hercegovine. Politika će dati svoju konačnu ocenu, ali bismo svi mi dobili, a niko ne bi mogao da izgubi, većim i snažnijim integracijama", rekao je Vučić.

On je podsetio da je Bosna i Hercegovina za Srbiju treća izvozna destinacija, četvrti spoljnotrgovinski partner i da sa tom zemljom postoji stalni rast u razmeni, kao i da Srbija želi da u narednom periodu dalje unapređuje tu saradnju.

Vučić je rekao da bi želeo da trgovinska razmena ne bude samo sa Republikom Srpskom, već da konstantno raste sa svim delovima BiH, "jednako sa zapadnom, koliko i sa istočnom Bosnom".

On je podsetio da su sve zemlje na putu evropskih integracija, u procesu koji će, kako je rekao, svima doneti dobro.

Podsećajući da je Mostar grad Alekse Šantića, Vučić je izrazio uverenje da će Hrvati, Bošnjaci i Srbi umeti da opredele svoju budućnost mnogo bolje i drugačije nego što je to bilo prethodnih 75 godina.

"Želim im zajedništvo, mir i punu stabilnost, a mi ćemo dolaziti da kupujemo i mnogo toga zajednički da uradimo", poručio je Vučić.

Komentari 130

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

tigar

Kolinda mi ne zaboravljamo Jasenovac

xy

Sve je to politika. Dozvolili smo da nas politika zavadi, izginuli sa svih strana, vecina jedva prezivljava, posijano sjeme mrznje kao korov. Politika nas miri, ali tesko se boriti protiv korova, duboki korijeni i brzo se siri. Nadam se da je doslo vrijeme, da imamo snage da ga se rijesimo i unistimo. Svako u svom dvoristu,ali da pomognemo i komsiji. I da ne dozvolimo da nam ponovo ubace sjeme korova, pogotovo uvozno, strano, teze ga je unistiti.

Marko Marko

I posle kažu politika nije k.rva. Pogledajte kako su se sakupili i koliko se smeju lakovernom narodu Srbije, Republike Srpske, Hrvatske i Federacije BiH. Oni prvo podgreju atmosferu zapaljivom retorikom, a posle zajedno jedu i piju. Svu tu bagru u sve četiri države treba oterati sa vlasti.

special image