• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FAP: Otpremnine 200 evra po godini staža

Izvor MONDO/Tanjug

Na sastanku predstavnika Ministarstva privrede i rukovodstva FAP-a iz Priboja konstatovano je da država u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima može da isplati radnicima FAP-a 200 evra po godini staža, saopštava Ministarstvo privrede.

Što se tiče zahteva radnika o isplati zaostalih zarada i većoj naknadi po godini staža za socijalni program, jasno je rečeno da Ministarstvo privrede nema zakonskih mogućnosti da ove zahteve ispuni i svaki izuzetak bio bi grubo kršenje zakona i velika nepravda prema radnicima ostalih preduzeća koji su dobrovoljno otišli iz firmi uz socijalne programe.

Bilo koju nakandu za radnike, mimo one koju država isplaćuje u skladu sa propisima, preduzeće može radnicima isplatiti iz redovnog poslovanja i spostvenih izvora, navodi se u saopštenju.

Lokalna samouprava je, kako se dodaje, izrazila spremnost da pruži doprinos u rešavanju problema u ovom preduzeću, pa ukoliko opština Priboj pronađe interes i postigne dogovor sa FAP-om, postoji mogućnost da ova saradnja bude u funkciji rešenja pojedinih zahteva radnika.

Razgovori sa rukovodstvom FAP-a i predstavnicimna lokalnih vlasti biće nastavljeni do konačnog i uspešnog rešenja statusa ovog preduzeća, dodaje Ministarstvo.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

karl marks

ala si ih spasio,svaka ti cast

jox

ikei lidlu petom shestom 10000eura zaradno mesto na dve godine a srnima radnicima fapa 200e po godini?!!? Sramota me me je shto sam deo ove nazadne vlade!!!

Pera

I te pare oteli penzosima.

special image