• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Skočile" aprilske plate

Izvor MONDO/Agencije

Prosečna neto plata isplaćena u aprilu u Srbiji iznosi 49.249 dinara, i nominalno je veća za 7,4, a realno za 7,0 odsto u odnosu na mart 2016, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

 Prosečna plata u aprilu 2016.  - 49.249 Izvor: MONDO, Petar Stojanović
Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Prema saopštenju statistike, prosečna aprilska bruto zarada iznosi 67.464 dinara i u odnosu na prethodni mesec nominalno je veća za 7,0 odsto a realno za 6,6 procenata.

Rast zarada isplaćenih u aprilu u odnosu na prethodni mesec, rezultat je kako dinamike isplata, tako i isplate godišnjih i kvartalnih bonusa. Naime, zbog uskršnjih i prvomajskih praznika, krajem aprila su isplaćene i zarade koje bi inače bile isplaćene početkom maja, objašnjava RZS.

Aprilska prosečna bruto zarada je u odnosu na isti mesec 2015. nominalno veća za 7,9 odsto i realno za 7,5 odsto, dok je neto plata nominalno povećana za 8,0 a realno za 7,6 odsto.

Prema računici stratističara, i prosečna neto plata i bruto zarada isplaćena u periodu januar-april 2015. godine veća je u poređenju sa istim lanjskim periodom za isti procenat - nominalno za 5,4 odsto, a realno za 4,2 odsto.

Tagovi

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

babin

meni se smanjila plata za 50evra grrr

Andrijana

A sto se isto tako ne pohvale STO SU SMANJILI TUDJU NEGU NAJBOLESNIJIMA I NAJUGROZENIJOJ GRUPI STANOVNISTVA ZA CITAVIH 1000din. Od 10900din. na 9880din. Zasto to ne objavljuju na sva zvona,sto uzimaju hleba iz usta socijali! Ovo je NAJLAZLJIVIJA I NAJPREVRTLJIVIJA VLAST IKADA! I nije mi jasno koje budale su glasale za njih

miki

sta ovi racunaju majke ti, meni devojka radi u poreskoj upravi sa priznatom visom skolom za 36.000.dinara, na kiosku u komsiluku traze radnicu plata 35.000.dinara, sad ispade da je bolje raditi u kiosku prodavati zvake i kikiriki nego u drzavnoj ustanovi, alal vam vera uspeli ste da unistite drzavu, samo napred, to su te reforme Vuciceve,tako treba nema (h)leba

special image